Foto: F64

Krievijas basketbola izlase prot uzvarēt saspringtās spēles galotnēs, pēc Latvijas valstsvienības zaudējuma krieviem atzina mājinieku izlases saspēles vadītājs Žanis Peiners.

Kā ziņojām, Latvijas vīriešu basketbola izlase, gatavojoties 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm, pirmdien ar rezultātu 71:79 (21:28, 21:18, 18:9, 11:24) piedzīvoja zaudējumu Krievijas valstsvienībai.

Peiners šajā spēlē sakrāja visvairāk atlēkušo bumbu starp Latvijas spēlētājiem jeb septiņas, kā arī atdeva četras rezultatīvas piespēles, kas bija labākais rādītājs komandā. Viņa kontā arī astoņi punkti.

"Spēles beigās mums pietrūka Jāņa Strēlnieka un Daira Bertāna. Pajuka saspēle. Es arī gandrīz visu otro puslaiku nospēlēju bez maiņām, biju saguris," žurnālistiem pēc spēles sacīja Peiners "Nebija enerģijas un emociju pēc garās sezonas. Domāju, man nebija tādu emociju, kā vajadzēja. Beigās bija nepieciešams šur tur nospēlēt mazliet agresīvāk."

Spēles pēdējā ceturtdaļā Dairis Bertāns izpelnījās tehnisko piezīmi, bet Strēlnieks nopelnīja piecas piezīmes, kas viņam lika priekšlaicīgi pabeigt spēli.

"Pretinieks bija ar lielu Eirolīgas pieredzi, viņi prot uzvarēt šādās saspringtās galotnēs," maču analizēja Peiners. "Šī gan bija tikai pārbaudes spēle un nekas traģisks nav noticis. Labāk secinājumus izdarīt ātrāk nekā tikai tad, kad būs oficiālas cīņas. Spēles beigās varbūt bija kādi asumi un paaugstinātas emocijas, bet tam visam pa vidu bija dziesmas, kas pa 3-4 minūtēm liek visam "nosēsties". Šķita, ka ir baigi garā spēle."

Peiners gan veltīja atzinīgus spēles organizatoriem. "Tie, kas organizēja šodienas spēli, ir malači. Bija šovs. Basketbolistiem bija nedaudz grūtāk, jo bija sajūta kā Zvaigžņu spēlē - visu laiku ir kādi pārtraukumi. Tas tomēr izsita spēles ritmu, bet, domāju, šī spēle bija vairāk paredzēta skatītājiem un atmosfērai. Žēl, ka neizdevās uzvarēt, bija principiāls pretinieks."

"Šoreiz spēlējām savu spēli un par nākamajiem pretiniekiem vēl nedomājām. Varbūt treneriem bija šādas tādas idejas spēlētāju rotācijās, bet paši pretiniekiem galvu nejaucām," noteica Peiners.

Latvijas komandu klātienē atbalstīja Latvijas basketbola spožākā zvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš šobrīd dziedē savainojumu.

Latvijas un Krievijas basketbola valstsvienību spēle "Arēnā Rīga" tika aizvadīta valsts jubilejas gada noskaņās, kas izpaudās gan laukuma noformējumā, gan mākslinieciskajos priekšnesumos, kurus sniedza katra novada vēstneši.

Pasaules kausa kvalifikācijā Latvijas izlase 28. jūnijā viesos Stokholmā spēlēs ar Zviedriju, bet 1. jūlijā pretinieku laukumā Kijevā tiksies ar Ukrainu.

B apakšgrupā pēc četrām kārtām Ukrainai ir trīs uzvaras, Turcija un Latvija izcīnījušas pa diviem panākumiem, bet Zviedrijai ir viena uzvara un trīs zaudējumi.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!