Foto: F64
Par Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kļuvis „Latvijas Universitātes” (LU) komandas līderis Žanis Peiners, vēsta portāls „basket.lv”.

Peiners aizvadītājā sezonā piedalījās 26 spēlēs, kurās vidēji guva 18,1 punktu, palīdzot LU komandai kopvērtējumā ierindoties piektajā vietā un iekļūt izslēgšanas spēlēs. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā LU spēkosies ar „Valmieras” basketbolistiem.

Tikmēr labākais nominācijā izcīnītās bumbas zem groziem aizvadītajā regulārajā čempionātā bija Ervīns Jonāts no „Jūrmala/Fēnikss” komandas. Viņa kontā vidēji 9,4 bumbas zem groziem, tomēr tas nepalīdzēja jūrmalniekiem iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Savukārt regulārā čempionāta labākais piespēļu dalītājs bija Džošua Endrjū Meijo no „Liepājas Lauvām”, kurš vidēji izdarīja piecas piespēles spēlē. Liepājas komanda LBL čempionātā ierindojās trešajā vietā un izslēgšanas spēlēs spēkosies ar „Jelgava” vienību.

Tāpat zināmas ar Latvijas Sieviešu basketbola līgas pamatturnīra individuālo balvu ieguvējas - rezultatīvākā spēlētāja - Ieva Krastiņa no „TTT Rīga”. Viņa vidēji spēlē guva 17,4 punktus. Labākā nominācijā izcīnītās bumbas bija Anete Horelika no „Cēsis” vienības (vidēji spēlē 10,8), kamēr visvairāk rezultatīvas piespēles regulārajā čempionātā izdarīja cita „Cēsis” spēlētāja Anda Eibele, kura vidēji izcēlās ar 4,9 piespēlēm. „TTT Rīga” un „Cēsis” komanda regulārajā čempionātā ierindojās attiecīgi pirmajā un otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!