Foto: NBA

Par latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" ģenerālmenedžeri kļuvis Skots Perijs, noslēdzot līgumu uz pieciem gadiem, vēsta ESPN.

"Knicks" par jauna ģenerālmenedžera piesaistīšanu vēl nav paziņojusi, taču mediji vēsta, ka vienošanās ar Periju, kurš līdz šim strādāja citā šīs līgas vienībā Sakramento "Kings", ir panākta.

Jau iepriekš tika ziņots, ka "Knicks" un "Kings" cenšas vienoties par kompensācijas apjomu, kas pienāksies Sakramento klubam par Perija atbrīvošanu.

Līdz ar to pašreizējais kluba ģenerālmenedžeris Stīvs Milss kļūs par "Knicks" prezidentu, kamēr viņa vietu ieņems Perijs.

Perijs, kuram ir 53 gadi, bija "Kings" viceprezidents basketbola jautājumos.

ESPN vēsta, ka galavārds basketbola jautājumos piederēs Milsam, tomēr Perijam būs gana liela rīcības brīvība.

Perijs pasaules spēcīgākajā basketbola līgā strādā jau kopš 2000.gadu sākuma. Sākotnēji viņš strādāja Detroitas "Pistons" klubā, bet vēlāk pildīja ģenerālmenedžera asistenta pienākumus Sietlas "SuperSonics" (tagadējā Oklahomasitijas "Thunder") vienībā. Viņš bija to cilvēku komandā, kas 2007.gada draftā izvēlējās Kevinu Durantu, bet 2008.-2012.gadā viņš bija atpakaļ "Pistons" klubā, kur pildīja viceprezidenta basketbola jautājumos pienākumus. Tāpat Perijs šajā postenī, pildot arī ģenerālmenedžera asistenta pienākumus, bija no 2012. līdz šī gada aprīlim Orlando "Magic" klubā.

Savukārt pavasarī Perijs kļuva par "Kings" viceprezidentu basketbola jautājumos.

Iepriekš savu kandidatūru uz "Knicks" ģenerālmenedžera amatu atsauca Deivids Grifins, kurš nesen šos pienākumus pildīja spēcīgajā Klīvlendas "Cavaliers" klubā. Viņš vēlējies pilnībā pārņemt vadību basketbola jautājumos un arī pieaicināt darbā savus cilvēkus, taču Ņujorkas komandas pārstāvji tam neesot bijuši ar mieru.

Ziņots, ka jūnija beigās no "Knicks" prezidenta amata tika atbrīvots slavenais Fils Džeksons.

"Knicks" komanda NBA izslēgšanas turnīru nav sasniegusi jau četrus gadus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!