Foto: PantherMedia/Scanpix

Basketbola klubs "VEF Rīga" aicina izvirzīt kandidātus Jevgenija Kisiela vārdā nosauktajai stipendijai par basketbola reputācijas spodrināšanu 2012./13.gada sezonā, informēja Rīgas komanda.

"VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups: "Šogad šo balvu pasniegsim jau trešo reizi. Esam gandarīti, ka sabiedrībā tā gūst arvien lielāku atsaucību un iesniegumus par kandidātiem saņemam jau pirms tās oficiālas izziņošanas. Mūsu mērķis ir arvien uzlabot basketbola kā valstī populārākā sporta veida reputāciju, gan ar savu piemēru, gan finansiāli atbalstot citus labākos paraugus – trenerus, spēlētājus, basketbola dzīves organizatorus, vērtējot kā viņu profesionālo, tā sabiedrisko darbību un individuālo piemēru basketbola prestiža stiprināšanā. Mūsu vidū ir daudz basketbola patriotu, pastāstiet par šiem labajiem darbiem, jo tie ir jānovērtē un ar tiem ir jālepojas pirmām kārtām jau mums pašiem – basketbola sabiedrībai."

Stipendija nodēvēta ilggadējā VEF sporta kluba priekšnieka Jevgenija Kisiela vārdā. 23 gadus J.Kisiela vadībā VEF sporta klubs visos rādītājos bija viens no labākajiem visā Padomju Savienībā.

Balvas kopējais apjoms, to dibinot, ir paredzēts pieci tūkstoši eiro, taču jau divus ieprieksējos gadus tā pasniegta trīs uzvarētājiem, no kuriem katrs saņēmis 2500 eiro (summa norādīta pirms nodokļu nomaksas).

Kisiela stipendija par basketbola reputācijas spodrināšnu dibināta 2011.gada janvāri. Tā ik gadu tiek piešķirta kārtējās basketbola sezonas noslēgumā, katru gadu izvirzot jaunus pretendentus tās saņemšanai. 2011.gadā balvu saņēma basketbolists Rolands Šmits, trenere Mudīte Zandere un treneris Nikolajs Mazurs, bet 2012. - basketbola kluba "Latvijas Universitāte" spēlētājs Žanis Peiners, ielu basketbola turnīru "Ghetto Basket" rīkotājs Raimonds Elbakjans un Bertānu ģimene. Jāpiebilst, ka Dairis Bertāns pērnā gada nogalē saņēma arī Latvijas Basketbola savienības balvu kā 2012.gada labākais basketbolists.

Kandidātus balvas saņemšanai var izvirzīt ikviens basketbola līdzjutējs, Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga" nosūtot argumentētu pietiekumu (e-pasta adrese: info@vefriga.com vai biroja adrese: Šķūņu iela 6-6, Rīga, LV-1050) līdz 2013.gada 10.maijam. Uzvarētājus noteiks līdz ar stipendiju izveidota īpaša padome, kurā darbojas Jevgenijs un Raimonds Kisieli, "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups, "VEF Rīga" prezidents Māris Martinsons un komandas galvenais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!