Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola izlases aizsargs Jānis Strēlnieks esot noslēdzis līgumu ar Grieķijas spēcīgo komandu Pireju "Olympiacos", liecina komandas oficiālais paziņojums.

Strēlnieks ar Grieķijas basketbola grandu noslēdzis līgumu uz divām sezonām.

Strēlnieks aizvadītās sezonas pavadīja Vācijas klubā Bambergas "Brose", kur kļuva par trīskārtēju valsts čempionu. Par Strēlnieku pēdējā laikā interesi izrādīja spēcīgas Eiropas komandas, kuru starpā bija "Olympiacos", Maskavas apgabala "Himki", Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" un "Valencia"

Basketbola apskatnieka Deivida Pika rīcībā esošā informācija liecina, ka Strēlnieks pēc jaunā līguma parakstīšanas kļuvis par Latvijas vislabāk apmaksāto basketbolistu Eiropā.

Strēlniekam vēl bija spēkā līgums ar "Brose" komandu, bet neoficiāla informācijas liecina, ka "Olympiacos" par latvieša pārvilināšanu nācās samaksāt 950 tūkstošus eiro.

Aizvadītajā sezonā "Olympiacos" gan Grieķijas, gan Eirolīgas turnīrā izcīnīja vicečempiona titulus.

Pagājušajā sezonā ULEB Eirolīgā Strēlnieks vidēji mačā izcēlās ar 12,8 punktiem, 3,5 rezultatīvām piespēlēm un 2,2 atlēkušajām bumbām, savukārt Vācijas bundeslīgas čempionātā viņš meta vidēji 10,5 punktus, izdarīja 3,4 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,1 bumba zem groziem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!