Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 5. augustā BK "Jēkabpils" aizvadīja pirmo treniņu, gatavojoties 2014./2015. gada sezonai Latvijas Basketbola līgā (LBL) un Baltijas Basketbola līgā (BBL).

Ar pirmo treniņu tapa zināms, ka turpmāk trenera asistenta pienākumus pildīs bijušais Latvijas Universitātes sieviešu komandas galvenais treneris Rūdolfs Rozītis. Tāpat no šīs nedēļas Jēkabpils komandā atgriežas arī perspektīvais basketbolists Mikus Sokolovs.

Pirmajā tikšanās reizē galvenais treneris Edmunds Valeiko komandai pieteica nākamās sezonas trenera asistenta amata veicēju. Šos pienākumus uzņemsies Rūdolfs Rozītis – bijušais basketbolists, Latvijas Universitātes sieviešu komandas galvenais treneris (2010.-2014.g.) un Latvijas sieviešu U18 izlases galvenais treneris 2013. gadā. "Gāju uz to, ka jāsper nākamais solis – no LU sieviešu komandas jāpāriet uz vīriešu basketbolu. Tā ir izaugsmes iespēja! Paldies Edmundam Valeiko par uzaicinājumu un Jēkabpils komandai par doto iespēju! Centīšos maksimāli daudz palīdzēt komandai, protams, gribas piepildīt komandas galvenos uzstādījumus un sasniegt mērķi – medaļas. Šobrīd asistēšu treneri visos ikdienas darbos, vairāk strādāšu tieši pie video analīzes," pievienošanos BK "Jēkabpils" komandai komentēja jaunais trenera asistents R. Rozītis.

Treniņš Jēkabpils Sporta namā tika aizvadīts nu jau septiņu spēlētāju sastāvā: Rinalds Sirsniņš, Oskars Virsis, Andrejs Šeļakovs, Pāvels Veselovs, Mārtiņš Kravčenko, Jānis Pozņaks un vēl iepriekš oficiāli nepieteikts spēlētājs – Mikus Sokolovs. 25 gadus vecais saspēles vadītājs "Jēkabpils" komandai pievienojās 2013./2014. gada sezonas beigās, pārnākot no BK "BA Turība". Madonietis "Aldaris" LBL BK "Jēkabpils" sastāvā aizvadīja 21 spēli, laukumā vidēji aizvadot 19 minūtes un gūstot 4,7 punktus. M. Sokolovs neslēpj prieku par atgriešanos komandā: "Ir pozitīvas emocijas pēc aizgājušās sezonas – izcīnījām medaļas! Ļoti vēlējos būt BK "Jēkabpils" sastāvā. Esmu priecīgs, ka visi apstākļi ir iegrozījušies tā, ka esmu šeit! Personīgie mērķi ir piesaistīti komandas mērķiem – izcīnīt kā minimums trešo vietu LBL, bet, ja sanāk labāk, tad tikai uz augšu! Vēl jau priekšā ir sudrabs un zelts!"

Par turpmākajiem treniņiem BK "Jēkabpils" galvenais treneris E. Valeiko izsakās konkrēti: "Augustā trenēsimies četrās daļās. Vairāk pievērsīsimies fiziskajai sagatavotībai, spēkam, ātrumam. Tas viss būs pakāpeniski. Vairāk darbs tiks vērsts uz fizisko sagatavotību. Septembrī jau no otrās nedēļas ir plānotas spēles, un oktobrī jau sākas sezona. Trenēsimies nesteidzoties, pārdomāti, lai viens otram neapnīkam jau septembrī."

Jautāts par komandas sastāva komplektāciju, E. Valeiko atzīst, ka "pie šī jautājuma tiek strādāts visu laiku, katru dienu ir piedāvājumi, kas attiecas tieši uz ārzemju spēlētājiem. Arī latviešu spēlētājus mēs vēl noteikti gribētu komandas sastāvā".

Jēkabpiliešiem visaktuālākais jautājums ir vietējie spēlētāji, uz ko E. Valeiko atbild šādi: "Bija domāts, ka Edgars Leja būs komandas sastāvā, taču ir zināms, ka viņš šajā sezonā debitēs BK "LU". Treniņdarbam tiks piesaistīti vietējie puiši no "A" grupas, skatīsimies, cik viņiem pašiem būs vēlēšanās, cik viņi ir spējīgi iekļauties mūsu komandā. Nav konkrēts vietējo spēlētāju skaits, viss atkarīgs no tā, ko viņi spēj un cik liela ir vēlēšanās. Jo vairāk vietējo spēlētāju, jo labāk! Es būtu tikai priecīgs! Skatīsimies!"

BK "Jēkabpils" galvenais treneris Edmuns Valeiko starpsezonas posmā pildīja trenera amata pienākumus Latvijas U18 puišu izlasē, kas piedalījās Eiropas junioru čempionātā un to noslēdza 8. vietā. E. Valeiko jūtas gandarīts par paveikto: "U18 čempionāta posms bija emocijām bagāts, no prieka asarām līdz bēdu asarām. Puiši rādīja ļoti labu spēli. Komandas gars valdīja pār individuālo meistarību. Tas rezultāts, ko mēs sasniedzām, bija komandas sasniegums. U18 izlase parādīja, cik tālu kā komanda var aiziet bez izteiktiem, spilgtiem līderiem, kā tas bija iepriekšējās izlasēs."

Jautāts, vai gūtā pieredze, vadot U18 Latvijas izlasi, palīdzēs arī trenējot "Jēkabpils" komandu, E. Valeiko atzīst: "Pieredze, kas tika gūta, noteikti palīdzēs gatavoties jaunajai sezonai. Pašlaik ir tāds emocionāls tukšums, viens posms beidzas, otrs sākas. Bet atkal redzot jaunas sejas, vēlēšanos spēlēt, iekšā valda tikai pozitīvas emocijas. Kaut kāds nogurums, protams, ir iestājies kopš čempionāta, taču tas nekādā ziņā neietekmēs mūsu gatavošanos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!