Foto: Reuters/Scanpix

Bostonas "Celtics" parakstījuši negarantēto līgumu ar 39 gadus veco uzbrucēju Polu Pīrsu, kurš izteicis vēlēšanos savu Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) karjeru noslēgt klubā, kurā to iesāka pirms 15 gadiem.

"Mēs esam ļoti pagodināti, ka Pols izvēlējies aiziet no sporta kā "Celtic" spēlētājs," saka kluba vadītājs Viks Grusbeks. "Viņš ir viens no mūsu labākajiem – čempions laukumā un ārpus tā. Apsveicam Polu ar viņa žilbinošo karjeru un gaidām dienu, kad viņa spēlētāja numurs tiks pacelts pie "TD Garden" arēnas griestiem."

"Man tas ir liels gods, atkal iegūt iespēju sevi saukt par "Celtics" spēlētāju," izteicies Pīrss. "Klubs un pilsēta mani uzņēma kā savējo. Un es nevarēju pieļaut domu, ka mana NBA karjera varētu noslēgties citur. Es esmu "Celtics" uz visu mūžu."

Bostonas "Celtics" Pīrsu izvēlējās 1998. gada draftā ar 10. numuru, un šajā klubā uzbrucējs aizvadīja 15 sezonas. 2008. gadā viņš palīdzēja "Celtics" izcīnīt NBA čempionu titulu, bet pats tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

2013. gadā Pīrsu aizmainīja uz Bruklinas "nets", kurā viņš aizvadīja vienu sezonu. Pēc tam pieredzējušais basketbolists spēlēja vēl arī Vašingtonas "Wizards" un Losandželosas "Clippers".

Savas NBA karjeras laikā Pīrss piedalījies 1343 spēlēs, kurās vidēji guvis 19,7 punktus katrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!