Foto: F64
Latvijas basketbolists Iļja Gromovs ir patīkami pārsteidzis treniņos ASV, kā rezultātā šomēnes gaidāmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā viņu varētu izvēlēties otrās kārtas vidū, norāda prestižais portāls "Sportando".

Kā vēsta interneta vietne, NBA klubu ģenerālmenedžeriem Gromovs bijis lielākais pārsteigums aizvadītās nedēļas nogalē notikušajos treniņos, ko rīkojusi viņa pārstāvētā aģentūra. Latvijas basketbolists sevi pārliecinājis kā stabila drafta otrās kārtas izvēle.

Tikmēr ESPN apskatnieks Džefs Gūdmens tvīto, ka 21 gadu vecais Gromovs šomēnes nedosies uz pirmsdrafta treniņnometni "adidas Eurocamp" Itālijas pilsētā Trevīzo, jo vairāk nekā desmit NBA klubi viņu vēlas redzēt savos treniņos, lai novērtētu basketbolista spējas.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka svētdien Gromova pārstāvētā "Relativity Sports" aģentūra ASV pilsētā Orlando rīkoja atrādīšanās dienu, kur piedalījās tās paspārnē esošie jaunie talanti, kuri pretendē uz šī gada NBA draftu, un brīvie aģenti. Spēlētājus vērtējuši 23 klubu pārstāvji un lielu daļu no tiem pārstāvēja ģenerālmenedžeri.

Lai gan Gromovs sākotnēji bija iekļauts Latvijas izlases kandidātu lokā šovasar gaidāmajam Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, viņš valstsvienībai tomēr nepievienosies.

Gromovs šo sezonu aizvadīja "Jūrmala"/"Fēnikss" sastāvā, būdams izīrēts no "Ventspils" komandas. Centra uzbrucējs "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas čempionātā piedalījās 23 spēlēs, kurās vidēji iemeta 9,4 punktus un izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu. Kamēr "Triobet" Baltijas Basketbola līgā viņam deviņos mačos caurmērā izdevās izcelties ar 6,0 punktiem un 5,2 atlēkušajām bumbām.

Līdz šim NBA drafta vēsturē ir izraudzīti četri Latvijas basketbolisti. 2004.gadā ar kopējo 11.numuru Goldensteitas "Warriors" izraudzījās Andri Biedriņu, bet 2011.gadā ar 42.numuru Indiānas "Pacers" izvēlējās Dāvi Bertānu, kurš gan uzreiz pēc tam nonāca Sanantonio "Spurs" paspārnē. Savukārt 2013.gadā Jāni Timmu ar 60.numuru izraudzījās Memfisas "Grizzlies", kamēr pērn ar augsto ceturto numuru tika izvēlēts Kristaps Porziņģis, kurš nonāca Ņujorkas "Knicks" klubā.

Šī gada NBA drafts norisināsies 23.jūnijā Bruklinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!