Foto: Publicitātes foto
Topā šoruden ir leoparda raksti, praktiskie smilšu, brūnie, haki, kamuflāžas un citi klusinātie toņi. Savukārt tiem blakus - mirdzoša krāsainība, apelsīnu un koraļļu gammas, oranžie un sārtie toņi, izteikti sarkanā un purpura krāsa, kā arī lagūnu zilais tonis. Šī bagātīgā krāsainība ir ne tikai novērojama aksesuāros, bet arī ievīta mierīgo un klusināto toņu apģērbos, padarot tos aizraujošus un interesantus vienkāršajai ikdienai. Džentlmeņi nereti tērpjas arī rūtīs un ietur dabiskas vīrišķības apveltītu stilu.
Neņemot vērā konkrētas piedāvātās rudens/ziemas sezonas modes lietas, kuras, kā ierasts, tiek nomainītas atkal un atkal no jauna, vēlos izcelt to, ka patlaban viena no noturīgākajām vissezonas modes tendencēm ir - modē ir stils!"

Inga Tauriņa par individuālā stila veidošanas knifiem rudens/ziemas un citās sezonās:

"Cilvēki rudens/ziemas sezonā tendenciozi izvēlas klusinātas krāsas, visbiežāk tumšos toņos. Tieši tādēļ arī veikalu piedāvājumu klāstā visvairāk dominē klusi pelēcīgie toņi. Šajā laikā arī dabā lielākoties valda tumsa, tādēļ iesaku apģērbā un aksesuāros ieviest nedaudz vairāk krāsainības. Cilvēkiem ir nepieciešams ienest sevī un savā garderobē varavīksni, padarot ikdienu gaišāku un košāku!

Otrs ieteikums sava īpašā tēla veidotājiem un noslīpētājiem - izcelt stilu ar to apģērbu un aksesuāriem, kas to nēsātājam vislabāk ļauj izjust savu personību. Iespējams, pat uz brīdi piemirst, kas ir vai nav modē, un pilnveidot savu individualitāti ar veselīgu un starojošu pašapziņu. Būt īpašam, paš-īstam un apmierinātam ar sevi un to tēlu, kas raugās pretī no spoguļa."

Inga Tauriņa, t/c "Domina" akcijas "Modē esi TU!" stila medniece par novērojumiem stila medībās:

"Balstoties uz modes un stila medībās novērotajiem ģērbšanās piemēriem, varu teikt, ka kopumā cilvēkiem jāmācās būt drosmīgākiem un apzināties savu individualitāti, izdarot situācijai un vietai atbilstošu apģērba izvēli.

Lai arī kopš manām stila un modes medībām pagājis jau neliels laiks, vēl joprojām atceros kundzi lillā kažokā, baltās biksēs, violetos zābakos un baloniem rokās. Neapšaubāmi drosmīga izvēle dāmai gados! Un tieši viņai šis tērps piestāvēja, turklāt pats galvenais - viņa atstāja pārliecību, ka tajā jūtas lieliski. Arī citiem šajā pelēkajā laikā ir jāiemācās uzdrošināties atšķirties no pūļa, parādot savu personību.

Tiesa, nevajag pārvērtēt sevi un pārlieku aizrauties ar stilu sajaukšanu - reizēm apvienot stilus ir pat ļoti moderni un gaumīgi, taču visu vajag darīt ar mēru, lai cilvēka āriene neapzināti nepaustu: "Brīva vieta stilam!"


Trešās stila un modes nedēļas uzvarētāja - Sanda Ratke, kura, balsojumā iegūstot visaugstāko vērtējumu, balvā saņems vienu no Ingas Tauriņas gatavotajiem apģērbu komplektiem.

Foto: Publicitātes foto

Par ceturtās modes medību nedēļas stilīgākajiem t/c "Domina" apmeklētājiem jau var nobalsot šeit: http://www.domina-shopping.lv/modeesitu/lv/galleries. Balvu saņems ne tikai nedēļas stilīgākais un visvairāk balsu ieguvušais tirdzniecības centra apmeklētājs, bet arī viens no balsotājiem!

Par Ingu Tauriņu: modes māksliniece un Latvijas Mākslas akadēmijas Modes mākslas nodaļas maģistrantūras studente, kuras vārds modes pazinējiem nu jau kādu laiku vairs nav svešs. Tas ir vārds, kas nozīmē pārsteidzošus, izdomas bagātus un jutekliskus tērpus sapņotājiem.

Līdzcilvēku ārienē Inga prot novērtēt interesantas, neordināras detaļas, tomēr svarīgāks par visu viņai ir smaids un patiesas emocijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!