Foto: AFP/Scanpix

Pleca savainojuma dēļ Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa dalība Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" nākamajā mačā ir apšaubāma, otrdien atklāja vienības galvenais treneris Kurts Rembiss.

Jau ziņots, ka pagājušajā ceturtdienā Porziņģa plecam veica magnētisko rezonansi, kurā nopietnu savainojumu nekonstatēja, taču basketbolistam ir labā pleca sastiepums un savainotā vieta pietūkusi, tāpēc nav skaidrs, kad viņš varētu atgriezties laukumā, jo "Knicks" vēlas, lai latvietis pilnībā atveseļotos.

Porziņģis otrdien nepiedalījās "Knicks" treniņā. Komandas galvenais treneris atklāja, ka latvieša dalība nākamajā mačā trešdien Ņujorkā pret Šarlotes "Hornets" ir apšaubāma. "Viņš progresē un tas ir pats galvenais. Viņam un medicīniskajam personālam ir jābūt par 100% pārliecinātiem, ka viņš ir gatavs atgriezties, lai nenokļūtu situācijā, ka viņš atkal traumējas," uzsvēra treneris.

Rembiss arī pastāstīja, ka trešdien gaidāmajā spēlē Porziņģa vietu sākumsastāvā varētu ieņemt Deriks Viljamss, kurš to darīja arī iepriekšējos trīs mačos, kad Latvijas basketbolists nespēlēja pleca savainojuma dēļ.

Kaut "Knicks" komandai līdz sezonas beigām atlikušas tikai četras spēles, Porziņģis iepriekš izteicās, ka viņam ir svarīgi atgriezties laukumā pēc iespējas ātrāk.

Porziņģis savā NBA debijas sezonā izlaidis sešus mačus janvāra beigās viņš slimības dēļ palika malā cīņā ar Toronto "Raptors", martā vispirms kājas savainojuma dēļ nespēlēja pret Detroitas "Pistons", pēc tam vēdera vīruss viņam liedza doties laukumā pret Losandželosas "Lakers", bet šīs pleca traumas ietvaros viņš izlaida arī dueļus ar Dalasas "Mavericks", Brukinas "Nets" un Indiānas "Pacers".

"Knicks" pēc trešdienas spēles pret "Hornets" sezonas noslēgumā atliks vēl dueļi arī ar Filadelfijas "76ers", Toronto "Raptors" un Indiānas "Pacers".

Šosezon Porziņģis piedalījies 72 mačos, vidēji guvis 14,3 punktus, izcīnījis 7,3 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,9 pretinieku metienus.

Ar 31 uzvaru 78 spēlēs "Knicks" komanda Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas 13.vietā, bet ir jau zaudējusi teorētiskas izredzes sasniegt NBA izslēgšanas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!