Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis aizvadījis savu otro Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas spēli, palīdzot Ņujorkas "Knicks" komandai pieveikt Vašingtonas "Wizards" ar 115:104.

Latviešu basketbolists spēli sāka "Knicks" pamatsastāvā uzbrucēja pozīcijā, aizvadīja 20:52 minūtes, kuru laikā guva deviņus punktus, izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, kā arī divreiz bloķēja pretinieku metienus.

Porziņģis mačā realizēja vienu no diviem izpildītajiem tālmetieniem, kā arī trīs no septiņiem divpunktu metieniem. Viņam bija otrs labākais "+/-" koeficients mačā "+15".

"Knicks" pārbaudes maču aizvadīja Vašingtonā un rezultatīvākais uzvarētājiem ar 23 gūtiem punktiem bija Dereks Vilijams, bet komandas lielākā zvaigzne Karmelo Entonijs guva 21 punktu.

Iepriekš "Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers neizslēdza iespēju, ka Porziņģis jau sezonas sākumā varētu izpelnīties vietu komandas starta pieciniekā.

"Starta piecinieka izvēle neattiecas uz mani. Nometnē un treniņos daru savu darbu. Lai arī ko treneris nolems, to darīšu," izteicās latviešu spēka uzbrucējs.

NBA sezona sāksies 27.oktobrī, bet "Knicks" komanda dienu vēlāk pirmajā cīņā tiksies ar Milvoki "Bucks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!