Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola izlase vasarā cīnīsies par Riodežaneiro olimpisko spēļu ceļazīmi, un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" spēlētājam Kristapam Porziņģim būs jāpieņem lēmums par valstsvienības pārstāvēšanu.

Kā raksta "nypost.com", neraugoties uz lielisko debijas sezonu, "Knicks" vasarā, visticamāk, gribēs, lai Porziņģis spēlē NBA vasaras līgā un kluba treneru uzraudzībā strādā pie savām individuālajām prasmēm. Tikmēr pats Porziņģis nedēļas nogalē izteicās, ka lēmums par spēlēšanu vai nespēlēšanu valstsvienībā būs jāpieņem viņam pašam.

"Latvijas izlases pārstāvēšana olimpiskajās spēlēs būtu sapņa piepildījums," Porziņģis sacīja izdevumam "New York Post". "Man ir jāpieņem lēmums. Vai es strādāšu pie savām individuālajām prasmēm vai spēlēšu izlasē. Tie ir dažādi veidi, kā kļūt labākam spēlētājam."

"Latvijas izlase ir spēcīga un tā kļūst spēcīgāka. Es domāju, ka Eiropas čempionātā viņi nospēlēja labi. Ar vai bez manis, izlasei ir izredzes iekļūt olimpiskajās spēlēs. Man būs jāpieņem lēmums," apzinājās Porziņģis.

Visticamāk, no Ņujorkas "Knicks" komandas savas izlases pārstāvēs Karmelo Entonijs (ASV) un Hosē Kalderons (Spānija), bet viņu pārstāvētajām izlasēm nav jāspēlē kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas izlase Serbijas pilsētā Belgradā jūlijā spēlēs B grupā, kur par ceļazīmi uz Rio sacentīsies ar Japānas un Čehijas izlasēm. Belgradas turnīra A grupā spēkosies Serbija, Angola un Puertoriko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!