Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis piektdien guva 15 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, taču neglāba Ņujorkas "Knicks" komandu no zaudējuma.

"Knicks" viesos ar rezultātu 103:107 (25:26, 20:25, 26:24, 26:22, 6:10) pagarinājumā zaudēja Maiami "Heat" basketbolistiem.

Ņujorkas komanda cieta septīto zaudējumu pēdējās astoņās spēlēs. Ņujorkieši šosezon izbraukumā uzvarējuši vien trijos no 16 mačiem.

"Knicks" basketbolisti mača gaitā nonāca iedzinējos ar desmit punktiem, bet ceturtajā ceturtdaļā pārņēma vadību, ko gan neizdevās noturēt. Pamatlaika pēdējās sekundēs viesi atradās iedzinējos ar 94:97, bet 1,1 sekundi pirms ceturtās ceturtdaļas beigām Dags Makdermots pēc Porziņģa piespēles ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu un panāca pagarinājumu. Papildlaikā virsroku guva "Heat" basketbolisti, Ņujorkas vienībai ciešot zaudējumu.

Porziņģis šajā spēlē laukumā bija 36 minūtes, kuru laikā iemeta četrus no 11 divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja trīs metienus, pieļāva divas kļūdas un tika pie četrām piezīmēm. "Knicks" ar Porziņģi laukumā ielaida par 11 punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija starp sliktākajiem rādītājiem komandā.

"Knicks" rindās ar 24 punktiem rezultatīvākais bija Kortnijs Lī, 20 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Maiklam Bīslijam, 15 punktus iemeta Porziņģis, bet ar 14 punktiem atzīmējās turks Eness Kanters.

"Heat" komandā 24 punktus guva Veins Elingtons, 19 punkti bija pērnā gada Eiropas čempionāta vērtīgākajam spēlētājam Goranam Dragičam no Slovēnijas, bet 18 punktus iemeta Džošs Ričardsons.

Porziņģis jau pirmajā uzbrukumā iemēģināja roku ar tālu divpunktnieku, taču bumba neatrada savu ceļu grozā. Savus pirmos punktus spēlē viņš guva pēc nospēlētām divām minūtēm, kad izcīnīja ceļu līdz grozam un panāca 7:5. Latvietis pirmajā ceturksnī nospēlēja desmit minūtes, kurās guva divus punktus. Spēles pirmo nogriezni "Knicks" zaudēja ar 25:26, ceturtdaļā ar 11 punktiem atzīmējoties Lī.

Liepājnieks laukumā atgriezās otrās ceturtdaļas vidū, kad "Knicks" bija iedzinējos ar 34:37. Atgriešanās laukumā viņam gan nebija veiksmīga, jo Porziņģis pāris minūšu laikā tika pie tehniskās piezīmes un zaudēja divas bumbas uzbrukumā. Nākamo reizi iekarot grozu viņam izdevās nepilnas trīs minūtes pirms puslaika beigām, latvietim panākot 40:41. "Knicks" pirmo puslaiku zaudēja ar 45:51.

Otrā puslaika sākumā "Knicks" nonāca iedzinējos ar desmit punktiem, bet pēc izrāviena 7:0, kuru ar tālmetienu noslēdza Porziņģis, pietuvojās līdz mīnus trim punktiem (52:55). Turpinājumā viņš iemeta arī divus soda metienus, kamēr "Knicks" saglabāja trīs punktu deficītu (54:57). Trīs minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām Porziņģis tika pie savas ceturtās piezīmes mačā un tika nomainīts.

Pēc trešā ceturkšņa Ņujorkas vienība zaudēja ar 71:75, bet, Porziņģim atgriežoties laukumā spēles ceturtās ceturtdaļas vidū, "Knicks" rezervisti bija panākuši 86:80. Nākamo divu minūšu laikā "Heat" izlīdzināja rezultātu, bet Porziņģis ar pustālo atguva viesiem vadību (88:86). Pēc minūtes pārtraukuma, Porziņģim iekrītot aizsardzībā, Kellijs Oliniks izlīdzināja rezultātu, taču latvietis savu kļūdu laboja un otrā laukuma galā panāca 90:88.

Turpinājumā "Heat" guva piecus punktus pēc kārtas, taču Maikls Bīslijs ar metienu no spēles un diviem sodiņiem atjaunoja "Knicks" komandai vadību (94:93). Tikmēr Porziņģis pusminūti pirms finālsvilpes kavēja Olinika metienu, kanādietim no soda metiena līnijas panākot 95:94 "Heat" labā. Viesi savu uzbrukumu izniekoja, turklāt Džošs Ričardsons otrā laukuma galā 13 sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām panāca jau trīs punktu pārsvaru mājiniekiem.

Ņujorkiešu pēdējā uzbrukumā Lī aizmeta garām savu tālmetienu, taču bumbu zem groza izcīnīja Porziņģis, kurš piespēlēja aiz perimetra esošajam Makdermotam, amerikānim 1,1 sekundi pirms finālsvilpes izraujot neizšķirtu 97:97. Līdz ar to komandām bija jāaizvada pagarinājums, kura trešajā minūtē Porziņģim bija iespēja stāties uz soda metienu līnijas, latvietim panākot 101:100 "Knicks" labā.

Sākoties papildlaika pēdējai minūtei, rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 103:103. Kamēr "Knicks" neizmantoja savas iespējas izvirzīties vadībā, tikmēr Ričardsons 25 sekundes pirms pagarinājuma beigām ar "sodiņiem" panāca divu punktu pārsvaru mājiniekiem. Arī savu nākamo uzbrukumu "Knicks" nespēja noslēgt ar rezultatīvu metienu, tādējādi aizsardzībā vajadzēja pārkāpt noteikumus. Septiņas sekundes pirms pagarinājuma beigām Džeimss Džonsons ar "sodiņiem" panāca 107:103 "Heat" labā, pielikdams punktu mājinieku uzvarai.

"Knicks" ar 18 uzvarām 39 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, kur "Heat" ar 21 panākumu 38 cīņās ir piektā.

Janvāris "Knicks" komandai būs smagākais un svarīgākais mēnesis sezonā. Turpinājumā tai šomēnes deviņas no 12 spēlēm jāaizvada izbraukumā, nākamajā mačā svētdien viesojoties pie Dalasas "Mavericks". Šosezon "Knicks" viesos spējusi uzvarēt vien trīs reizes.

Kā vēstīts, iepriekš šonedēļ "Knicks" aizvadīja divas spēles divās dienās, vispirms savā laukumā ar 91:100 zaudējot Dāvja Bertāna pārstāvētajai Sanantonio "Spurs", bet pēc tam viesos ar 103:121 piekāpjoties Vašingtonas "Wizards" vienībai. Zaudējumā Vašingtonas vienībai latviešu basketbolists vainoja nogurumu, par ko saņēma skarbu kritiku.

Porziņģis ir pretendents uz dalību NBA Visu zvaigžņu spēlē. Ceturtdien publicētajos starprezultātos latvietis balsojumā ieņem ceturto vietu starp Austrumu konferences garajiem spēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!