Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionāta dramatiskā mačā latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis izcēlās ar savu 16. "double-double" sezonā, taču maču nevarēja pabeigt savainojuma dēļ.

Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" ar rezultātu 119:113 (29:29, 23:18, 24:16, 20:33, 11:11, 12:6) otrajā pagarinājumā pārspēja NBA pastarīti Filadelfijas "76ers".

Kristaps Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 34:16 minūtes, kuru laikā guva 16 punktus, realizējot piecus no septiņiem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, bloķēja trīs metienus, izdarīja četras piespēles un pārtvēra vienu bumbu. Tāpat viņam pa vienai kļūdai un piezīmei. Ceturtajā ceturtdaļā latvietis savainoja labo kāju un pagarinājumos nespēlēja.

"Knicks" komandā 25 punktus guva Ārons Aflalo, 19 punktus pievienoja Karmelo Entonijs, bet 16 punkti un 10 atlēkušās bumbas Robinam Lopesam. "76ers" rindās Išs Smits izcēlās ar 16 punktiem un 16 rezultatīvām piespēlēm, bet 20 punktus guva Jalils Okafors, kurš nespēlēja ceturtajā ceturtdaļā un abos pagarinājumos. Vēl 18 punkti un 13 atlēkušās bumbas Nerlensam Noelam.

"Knicks" šajā mačā nespēja nosargāt 18 punktu pārsvaru un tikai pēdējās sekundēs izglābās no zaudējuma, tālmetienu realizējot Entonijam. Pirmajā pagarinājumā Roberts Kovingtons izglāba savu komandu no zaudējuma un trāpīja trīspunktnieku taču "Knicks" otrajā pagarinājumā pierādīja savu pārākumu.

Detalizētāku mača aprakstu var aplūkot portāla "Delfi" piedāvātajā teksta tiešraidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!