Foto: F64

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva 18 punktus Eiropas kausa izcīņas turnīra pirmā posma astotās kārtas spēlē, kurā viņa pārstāvētā Spānijas komanda "Sevilla" savā laukumā ar 98:80 (30:21, 18:14, 28:21, 22:24) uzvarēja savas apakšgrupas līdervienību Boloņas "Virtus" no Itālijas.

Laukumā pavadījis 18 minūtes un septiņas sekundes, latvietis raidīja grozā piecus no septiņiem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un abus soda metienus. Viņš kļuva par savas komandas otro rezultatīvāko spēlētāju.

Porziņģis iekrāja arī divas rezultatīvas piespēles un bloķētus metienus, pa vienai atlēkušajai bumbai, pārtvertai bumbai un pieļautai kļūdai, kā arī saņēma divas piezīmes un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu.

Latvieša iekrātie 19 efektivitātes koeficienta punkti bija otrais labākais rādītājs komandā.

Ar 21 gūto punktu un 31 efektivitātes koeficienta punktu uzvarētāju rindās izcēlās Giljermo Ernangomess.

Ar četrām uzvarām astoņās spēlēs "Sevilla" pašlaik ieņem C apakšgrupas trešo vietu, taču tās pozīcijas labāko četriniekā vēl nav drošas. Tikmēr "Virtus" ar sešiem panākumiem atrodas grupas pirmajā vietā.

Tālāk no iekļūšanas otrajā posmā nonākusi Ojāra Siliņa pārstāvētā Itālijas komanda Redžo di Emīlijas "Grissin Bon", kas izbraukumā ar 66:74 (17:16, 19:21, 14:22, 16:15) zaudēja Francijas vienībai "Strasbourg".

Siliņš laukumā pavadīto 11 minūšu un trīs sekunžu laikā guva trīs punktus, realizējot visus trīs soda metienus, toties kļūdoties abos divpunktu metienos un trīs tālmetienu mēģinājumos.

Latvietis tika pie trim atlēkušajām bumbām, vienas rezultatīvas piespēles, trim izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem un pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētāju labā 12 punktus guva Alī Traorē.

Kā ziņots, Jānis Strēlnieks otrdien guva 14 punktus citā šīs grupas mačā, palīdzot Vācijas klubam Bambergas "Brose Baskets" tikt pie sestās uzvaras turnīrā, turklāt tieši latvietis kļuva par cīņas vērtīgāko spēlētāju. Turnīra astotās kārtas mačā "Brose Baskets" ar 67:56 (14:16, 18:15, 27:13, 8:12) izbraukumā pieveica Francijas vienību Parīzes "Levallois", gūstot savu ceturto panākumu turnīrā pēc kārtas.

Strēlnieks šajā duelī laukumā pavadīja 30 minūtes un 11 sekundes, realizējot visus trīs izmestos divpunktu metienus, divus no sešiem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat viņa rēķinā bija piecas rezultatīvas piespēles un četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas deva 20 efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvāk par latvieti uzvarētāju sastāvā nospēlēja Daniels Teiss, kurš guva 17 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, bet tieši Strēlnieks bija cīņas vērtīgākais spēlētājs.

A grupas līdere ar septiņām uzvarām astoņos mačos ir "Strasbourg" vienība, tai ar sešiem panākumiem seko "Brose Baskets", kas arī nodrošinājusi vietu nākamajā posmā, bet "Grissin Bon" komanda ar divām uzvarām pagaidām ir grupas noslēdzošajā, sestajā, vietā. No trešās un ceturtās vietas īpašniecēm vienība gan atpaliek tikai par vienas uzvaras tiesu.

Zaudējumu trešdien piedzīvoja Lietuvas vienība Viļņas "Lietuvos rytas", kur par galvenā trenera palīgu strādā Sandis Buškevics, savā laukumā ar 82:91 (20:21, 15:23, 15:22, 32:25) atzīstot Krievijas kluba Volgogradas "Krasnij oktjabr" pārākumu.

Mājiniekus no zaudējuma neglāba arī amerikāņa Trevisa Leslija 16 gūtie punkti, kamēr "Krasnij oktjabr" sastāvā ar 28 punktiem izcēlās viņa tautietis Rendijs Kalpepers.

Ar sešām uzvarām Lietuvas klubs gan saglabā E grupas pirmo vietu, turklāt tas jau ir nodrošinājis vietu nākamajā posmā.

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas līdz 17.decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru laika posmā no 2015.gada 6.janvāra līdz 3.martam.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 2015.gada 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./16.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Iepriekšējā sezonā Eiropas kausā triumfēja Spānijas komanda "Valencia Basket", kas finālā pieveica Krievijas vienību Kazaņas "Unics". Līdz ar to "Valencia Basket" automātiski kvalificējās ULEB Eirolīgas turnīram, bet "Unics" iepriekš pārvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikāciju un arī spēlēs Eiropas spēcīgāko komandu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!