Foto: AFP/Scanpix
Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis pirmdien aizvadīja nesekmīgu pirmo puslaiku, tomēr mača gaitā guva 15 punktus, savāca 14 bumbas zem groziem un bloķēja četrus metienus, kamēr viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē savā laukumā ar rezultātu 106:98 (26:21, 29:20, 36:26, 25:21) pieveica Sakramento "Kings".

"Knicks" šajā spēlē pirmajā puslaikā iekrāja 21 punkta pārsvaru, taču trešajā ceturksnī pēc viesu izrāviena 18:0 tas tika izsēts. Tomēr Ņujorkas basketbolisti noturēja vadību un svinēja uzvaru. "Knicks" izcīnījas trešo uzvaru pēc kārtas, kamēr "Kings" komandai šis bija trešais zaudējums pēc kārtas.

Porziņģim šis bija trešais "double-double" šosezon. Iepriekšējo reizi viņš ar divciparu skaitli statistikas rādītājā izcēlās 20.novembra mačā pret Atlantas "Hawks".

Porziņģis šajā spēlē laukumā bija 35 minūtes, kuru laikā grozā raidīja piecus no 12 divpunktu metieniem, vienu no sešiem tālmetieniem un abus divus soda metienus, gūstot 15 punktus. Tāpat viņa kontā 14 atlēkušās bumbas, no kurām 11 savāktas aizsardzībā, divas rezultatīvas piespēles, četri bloķēti metieni, trīs kļūdas un četras piezīmes.

Pa 20 punktiem "Knicks" rindās guva Karmelo Entnonijs un Deriks Rouzs, bet Brendonam Dženingsam 19 punkti.

Tikmēr viesiem zaudējumā ar 36 punktiem un 12 bumbām zem groziem izcēlās Demarkuss Kazinss, bet ar 22 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Rūdijs Gejs.

Porziņģis jau mača pirmajā uzbrukumā izdarīja metienu pa grozu, taču viņa raidījums no apmēram trim metriem nebija precīzs. Turpinājumā latvietis izdarīja vēl pāris nesekmīgus metienus, turklāt mača ceturtajā minūtē ar Rouzu dažu sekunžu laikā izdarīja divus noteikumu pārkāpumus pret Kazinsu. Vēl nedaudz vēlāk Kazinss pārtvēra Porziņģa piespēli, izprovocēja piezīmi un realizēja soda metienus, bloķēja liepājnieku, kā arī bijušajam ņujorkietim Āronam Aflalo asistēja trīspunktnieka izpildē, kas "Kings" ļāva panākt vadību ar 13:7.

Ņujorkas basketbolisti turpināja iedzīt pretiniekus, bet piecarpus minūtes pirms pirmā ceturkšņa beigām Porziņģis tika nomainīts. Bez Latvijas basketbolista palīdzības mājiniekiem izdevās pārņemt vadību, pirmo ceturksni uzvarot ar 26:21. Porziņģis savus pirmos punktus guva otrās ceturtdaļas trešajā minūtē, kad panāca 36:26. Vēlāk latvieša izpildījumā sekoja vēl pāris neprecīzi metieni, bet spēles otrā nogriežņa vidū viņš tika nomainīts (45:27).

Laukumā Porziņģis atgriezās pēc divu minūšu atpūtas, taču atlikušajās četrās minūtēs pie punktiem netika. Puslaiku liepājnieks noslēdza vien ar diviem punktiem, taču tas netraucēja mājiniekiem atrasties vadībā ar 55:41. Otrā puslaika pirmajā minūtē Latvijas talants panāca 57:41, bet trīs minūtes vēlāk viņš ātri pievienoja vēl četrus punktus (70:50). Ceturkšņa vidū viņš vēlreiz pārkāpa noteikumus un tika nomainīts (72:58). Tikmēr "Kings" pēc iespaidīgas 18 punktu atspēlēšanas pietuvojās līdz mīnus vienam punktam (71:72).

Ceturto ceturtdaļu Porziņģis atklāja ar pustālo un Kazinsa nobloķēšanu, kas ļāva turēties vadībā ar 83:77. Tāpat pāris minūtes vēlāk Latvijas basketbola spīdeklis iemeta divus "sodiņus", panākot 87:81. Turpinājumā Porziņģis bloķēja arī Meta Bārnsa centienu iekarot grozu un saimniekoja zem pretinieku grozu, kā arī pusotru minūti pirms ceturkšņa vidus palīdzēja mājiniekiem panākt 90:84. Tāpat liepājnieks bloķēja ar Villija Kolija – Steina izdarīto metienu. Arī nākamajās minūtēs komandas šķīra daži punkti, bet trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Entonijs pēc Porziņga piespēles ar tālmetienu panāca 99:94.

Vēlāk, izmantojot tīšos sodus, "Kings" mēģināja pietuvoties "Knicks" komandai. Lai gan Žoakims Noā aizmeta garām četrus "sodiņus", tomēr Ņujorkas basketbolisti saglabāja vadību (101:96), turklāt Porziņģis nobloķēja arī Rūdiju Geju. Mača atlikušajās minūtēs mājinieki noturēja vadību un svinēja uzvaru ar 106:98

"Knicks" ar 11 uzvarām 20 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Kings" ar septiņiem panākumiem ir desmitā Austrumos, kur otrā ar 16 uzvarām ir latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs".

Nākamo maču "Knicks" aizvadīs otrdien Maiami pret vietējo "Heat" komandu, kam nākamajā dienā sekos mājas spēle pret čempioni Klīvlendas "Cavaliers", bet pēc tam sāksies piecu izbraukuma maču sērija pret Rietumu konferences vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!