Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis pēc zaudējuma Hjūstonas "Rockets" atzina, ka viņam patīk laukumā darīt tā saucamo "melno" darbu.

Jau vēstīts, ka Porziņģis aizvadītajā spēlē pret "Rockets" guva 20 punktus un savāca 13 atlēkušās bumbas, kamēr viņa pārstāvētā komanda Ņujorkas "Knicks" piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Lai arī Porziņģim šajā mačā spēle gāja no rokas, viņam nebija iebildumu, ka līdera lomu komandā šajā mačā uzņēmās Ārons Aflalo, kurš guva 30 punktus. Latvietis uzsvēra, ka viņam patīk cīnīties par atlēkušajām bumbām un darīt "melno" darbu, ja vien tas komandai dod labumu. "Man nav iebildumu, ja uzbrukumā spēlējam uz spēlētāju, kuram krīt metieni, bet es vienmēr esmu gatavs uzņemties iniciatīvu, ja tas ir nepieciešams," sacīja Porziņģis.

Spēlē pret "Rockets" komandu piedalīties nevarēja "Knicks" uzbrukuma līderis Karmelo Entonijs, un šī ziņa komandai bija negaidīta.

"Tas, ka Entonijs šajā mačā nevarēs spēlēt, bija negaidīti. Viņš ir mūsu līderis, līdz ar to citiem puišiem bija jāuzņemas iniciatīva, un domāju, ka viņiem tas izdevās, bet mums nesanāca uzvarēt spēli," turpināja latvietis.

Par karjeras beigām pēc šīs sezonas paziņoja Kobe Braients no Losandželosas "Lakers". Porziņģis sacīja, ka viņam ir žēl par lieliskā basketbolista lēmumu, taču viņš arī piebilda, ka šo 20 gadu laikā Braientam bijusi izcila karjera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!