Foto: F64

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir tik labs, ka viņam šogad Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā ir jābūt pirmajam. Tādu viedokli Ziemeļamerikas basketbola apskatniekiem vietnē "journaltimes.com" teica bijušais Porziņģa komandas biedrs Markuss Lendrijs.

Lendrijs savulaik spēlēja NBA, taču, atšķirībā no sava brāļa Karla Lendrija, pasaules spēcīgākajā līgā viņam neizdevās nostiprināties. 2013./ 2014. gada sezonu Markuss Lendrijs aizvadīja "Sevilla" rindās, un plecu pie pleca trenējās kopā ar Porziņģi.

"Skumji, ka neviens īstenībā viņu tik labi nepazīst, jo viņš spēlēja Spānijā. Domāju, ka šis čalis ir neticams. Godīgi, Porziņģim ir jābūt pirmajam, ja drafts balstās uz spēlētāja potenciālu," saka Lendrijs. "Personīgi uzskatu, ka viņš ir labākais šajā drafta sarakstā. To nesaku tāpēc, ka viņš ir mans draugs. Es zinu basketbolu. Esmu spēlējis NBA, es pazīstu NBA spēlētājus, tāpēc teiktu, ja zinātu, ka viņš nav nekas. Bet viņš ir ļoti labs. Ja viņš būs zemāk par otro numuru, tad kāds bus pieļāvis kļūdu."

Jautāts, kuram basketbolistam Porziņģis varētu līdzināties, Lendrijs uz brīdi saminstinās. "Grūti nosaukt. Personīgi, liekas, ka neviens NBA nelīdzinās viņam. Neviens. Ja jāsalīdzina ar kādu, balstoties uz viņa potenciālu – varbūt tik daudz pat neatbilst pēc parametriem - , tad tas varētu būt Kevins Durants. Viņš ļoti līdzinās Kevinam Durantam."

Bijušais Porziņģa komandas biedrs labi pārzina latvieša stiprās puses un arī vājās, tāpēc nekautrējās viņu slavēt. "Viņš var izmest pāri sedzējam, viņš var normāli spēlēt "pirmajā stāvā", viņš var piespēlēt. Lietas, ko labi pieprot arī Kevins Durants. Viņš ir vispusīgs. Viņam ir potenciāls kļūt par izcilu spēlētāju."

NBA jauno spēlētāju drafts risināsies naktī uz 26. jūniju. Līdz šim NBA draftā tikuši trīs Latvijas basketbolisti. 2004. gada draftā ar līdz šim Latvijas basketbola vēsturē augstāko numuru tika draftēts Andris Biedriņš, kuru ar 11. numuru izvēlējās Goldensteitas "Warriors". 2011. gada NBA draftā ar kopējo 42. numuru Indianas "Pacers" izvēlējās Dāvi Bertānu, uz kuru tiesības uzreiz maiņas rezultātā ieguva Sanantonio "Spurs", bet 2013. gadā Jāni Timmu ar 60. numuru izvēlējās Memfisas "Grizzlies". No visiem draftētajiem tikai Biedriņš ir spēlējis NBA, bet vēl pasaules spēcīgākajā līgā no Latvijas pārstāvjiem ir spēlējis Gundars Vētra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!