Foto: F64

Latviešu talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien guva piecus punktus, bet Spānijas klubs "Sevilla" Eiropas kausa izcīņas turnīra pirmā posma noslēdzošās, desmitās, kārtas mačā izbraukumā pagarinājumā ar 82:91 (15:19, 15:13, 26:18, 20:26, 6:15) zaudēja Čehijas komandai Nimburkas CEZ.

Ja "Sevilla" komanda jau iepriekš bija nodrošinājusi vietu turnīra otrajā posmā, CEZ basketbolisti pie kārotās ceļazīmes tikuši tieši pēc šī panākuma.

Porziņģis laukumā pavadīja 14 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem. Latvietis iekrāja arī divas atlēkušās bumbas, vienu pārtvertu bumbu, vienu bloķētu metienu, vienu piezīmi, divus izprovocētus noteikumu pārkāpumus un septiņus efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētāju labā 18 punktus guva amerikānis Česters Simonss, bet čehs Ondržejs Balvins Spānijas kluba sastāvā izcēlās ar 13 punktiem, 19 bumbām zem groziem un 31 efektivitātes koeficienta punktu.

Abas komandas desmit posma spēlēs izcīnīja pa piecām uzvarām. Līdzās tām no C apakšgrupas otro posmu sasniedza arī Francijas vienība Nansī SLUC, kas deviņos mačos cīnās ar pieciem panākumiem, un Romas "Virtus" no Itālijas, kuras kontā līdz šim septiņi panākumi.

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas līdz 17.decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru laika posmā no 2015.gada 6.janvāra līdz 3.martam.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 2015.gada 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./16.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Iepriekšējā sezonā Eiropas kausā triumfēja Spānijas komanda "Valencia Basket", kas finālā pieveica Krievijas vienību Kazaņas "Unics". Līdz ar to "Valencia Basket" automātiski kvalificējās ULEB Eirolīgas turnīram, bet "Unics" iepriekš pārvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikāciju un arī spēlēs Eiropas spēcīgāko komandu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!