Foto: F64

Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņģim 2015.gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā prognozē augto sesto pozīciju, vēsta portāls "draftexpress.com".

"Draftexpress.com" rūpīgi analizē jauno spēlētāju sniegumu un prognozē viņu pozīciju NBA draftā. Jau pagājušajā vasarā Porziņģim prognozēja vietu NBA drafta TOP 30, tomēr latvietis atsauca savu kandidatūru.

Šajā sezonā Latvijas centra spēlētājs demonstrē veiksmīgu sniegumu Spānijas klubā "Sevilla". Spānijas spēcīgākajā līgā (ACB) viņš 16 spēlēs vidēji gūst 9,2 punktus, izcīna 4,6 atlekušās bumbas un bloķē 1,1 pretinieku metienu. Savukārt ULEB Eiropas kausā viņš vidēji samet 10,3 punktus, izcīna 4,3 atlekušās bumbas un bloķē 1,4 metienus.

Tikmēr šajā jauno spēlētāju ranga 80.vietā ir "VEF Rīga" centrs Anžejs Pasečņiks. Viņš īsti nav izkarojis stabilas minūtes Rīgas komandā, ULEB Eiropas kausā gūstot divus punktus un izcīnot 1,7 atlekušās bumbas. VTB līgā viņam 2,1 punkts un 1,9 atlekušās bumbas.

Latvijas vēsturē līdz šim draftēti trīs spēlētāji. No viņiem visaugstāk tika izraudzīts Andris Biedriņš, kuru 2004.gada draftā ar kopējo 11.numuru izvēlējās Goldensteitas "Warriors". Tāpat 2011.gadā ar 42.numuru Dāvi Bertānu izraudzīja Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs". Savukārt pērn ar noslēdzošo 60.numuru Memfisas "Grizzlies" izvēlējās Jāni Timmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!