Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis aizvadījis pirmo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas spēli, palīdzot Ņujorkas "Knicks" komandai pieveikt Brazīlijas komandu "Bauru Paschoalotto" ar 100:81.

Porziņģis vasarā debitēja sava jaunā kluba "Knicks" sastāvā NBA Vasaras līgā, bet ne reizi nebija vēl spēlējis slavenajā "Madison Square Garden" arēnā.

Latviešu basketbolists spēli sāka "Knicks" pamatsastāvā uzbrucēja pozīcijā, aizvadīja 20:35 minūtes, kuru laikā guva septiņus punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, nopelnīja divas piezīmes, pieļāva divas kļūdas, kā arī reizi bloķēja pretinieku metienu. Porziņģis mačā realizēja divus no trijiem tālmetieniem, vienu no diviem "sodiņiem", bet kļūdījās visos trijos divpunktu metienos.

"Knicks" pirmo pārbaudes maču aizvadīja slavenajā "Madison Square Garden" arēnā Ņujorkā un rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 gūtajiem punktiem bija komandas lielākā zvaigzne Karmelo Entonijs.

Iepriekš "Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers neizslēdza iespēju, ka Porziņģis jau sezonas sākumā varētu izpelnīties vietu komandas starta pieciniekā.

"Starta piecinieka izvēle neattiecas uz mani. Nometnē un treniņos daru savu darbu. Lai arī ko treneris nolems, to darīšu," izteicās latviešu spēka uzbrucējs.

NBA sezona sāksies 27.oktobrī, bet "Knicks" komanda dienu vēlāk pirmajā cīņā tiksies ar Milvoki "Bucks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!