Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis muguras sāpju dēļ, iespējams, nepiedalīsies arī Ņujorkas "Knicks" vienības šīs sezonas pēdējās trīs spēlēs, vēsta prestižā Ziemeļamerikas sporta medija ESPN apskatnieks Aiens Beglijs.

Porziņģis negāja laukumā iepriekšējos divos "Knicks" mačos, nepiedaloties otrdien gūtajā uzvarā pret Čikāgas "Bulls" (100:91), kā arī ceturtdien paliekot malā zaudējumā pret Vašingtonas "Wizards" (103:106).

Kaut pāris stundu pirms mača tika ziņots, ka duelī ar "Wizards" viņš spēlēs, iesildīšanās brīdī latvietis sajuta diskomfortu un tomēr palika malā.

Iepriekš tika pieļauts, ka Porziņģis līdz sezonas beigām tomēr varētu atgriezties ierindā, taču tagad Beglijs ziņo, ka latvietim sezona varētu būt beigusies, jo "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks sacījis, ka komanda vēlas būt "uzmanīga" attiecībā pret Porziņģa veselību.

Šosezon Porziņģis ir izlaidis 13 NBA regulārā čempionāta spēles. Sezonas vidū viņam bija problēmas ar Ahilleja cīpslu, pēc tam februāra beigās viņš divos mačos nepiedalījās potītes traumas dēļ, bet martā vēl vienā cīņā palika malā augšstilba sasituma dēļ.

Zīmīgi, ka arī pērn savā debijas sezonas Porziņģis beigās bija spiests palikt malā, pleca savainojuma dēļ izlaižot noslēdzošos septiņus mačus.

Piektdien "Knicks" pēdējā šīs sezonas izbraukuma spēlē tiksies ar Memfisas "Grizzlies", bet sezonu ņujorkieši noslēgs ar diviem mačiem mājās - attiecīgi svētdien un trešdien, uzņemot Toronto "Raptors" un Fildalfijas "76ers" komandas.

Šajā sezonā Porziņģis vidēji mačā iemetis 18,1 punktu, vienības rezultatīvāko spēlētāju sarakstā atpaliekot vienīgi no Entonija. Tāpat latvietis izcīnījis 7,2 atlēkušās bumbas spēlē, kas arī ir otrs labākais rādītājs klubā pēc Žoakima Noā, kā arī bloķējis vidēji divus metienus mačā, šajā spēles elementā esot labākais šīs sezonas "Knicks" spēlētājs.

"Knicks" ar 30 uzvarām 79 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem 12.vietu, bet vairs nepretendē uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, kur šī vienība nav spēlējusi jau četrus gadus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!