Foto: F64

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva 18 punktus Eiropas kausa izcīņas spēlē, kurā viņa pārstāvētā Spānijas komanda "Sevilla" ar 82:84 (24:15, 17:21, 15:28, 26:20) izbraukumā zaudēja Boloņas "Virtus" basketbolistiem no Itālijas.

Latvietis laukumā pavadīja 23 minūtes un 31 sekundi, realizējot četrus no astoņiem divpunktu metieniem, trīs no četriem trīspunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem. Viņš kļuva par dalītu rezultatīvāko spēlētāju savā komandā.

Tāpat Porziņģis izcēlās ar septiņām atlēkušajām bumbām, kas bija dalīts labākais rādītājs mačā, veica četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra četras bumbas un bloķēja divus metienus. Latvietis saņēma četras piezīmes un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu, saņemot 26 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija otrais labākais rādītājs spēlē.

"Sevilla" komandai tā bija trešā uzvara tikpat turnīra spēlēs, kas ļauj ieņemt C apakšgrupas pirmo vietu.

Pie uzvaras trešdien tika Lietuvas komanda Viļņas "Lietuvos rytas", kur par galvenā trenera palīgu strādā latvietis Sandis Buškevics, ar 77:63 (18:18, 14:11, 22:14, 23:20) izbraukumā pārspējot Krievijas klubu Volgogradas "Krasnij oktjabr".

Viļņas komanda trijās turnīra spēlēs guvusi divus panākumus, esot starp E apakšgrupas līderēm.

Pirms tam otrdien zaudējumu piedzīvoja arī latvieša Ojāra Siliņa pārstāvētais Itālijas klubs Redžo di Emīlijas "Grissin Bon", kas ar 59:66 (10:12, 22:13, 16:21, 11:20) savā laukumā piekāpās "Strasbourg" basketbolistiem no Francijas.

Siliņš turpina atkopties no savainojuma, tāpēc šai cīņai pieteikts nebija.

Ar vienu uzvaru trīs mačos "Grissin Bon" A grupā pašlaik ieņem priekšpēdējo, piekto, vietu.

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas līdz 17.decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru laika posmā no 2015.gada 6.janvāra līdz 3.martam.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 2015.gada 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./16.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Iepriekšējā sezonā Eiropas kausā triumfēja Spānijas komanda "Valencia Basket", kas finālā pieveica Krievijas vienību Kazaņas "Unics". Līdz ar to "Valencia Basket" automātiski kvalificējās ULEB Eirolīgas turnīram, bet "Unics" iepriekš pārvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikāciju un arī spēlēs Eiropas spēcīgāko komandu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!