Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis sāpošas Ahilleja cīpslas dēļ sestdien aizvadīja nepilnvērtīgu treniņu ar Ņujorkas "Knicks" komandu, atzīstot, ka, iespējams, izlaidīs nākamo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba spēli.

Vēstīts, ka Porziņģis ceturtdien sāpošas Ahilleja cīpslas dēļ izlaida savu ceturto maču šosezon, bet viņa pārstāvētā "Knicks" savā laukumā ar 104:89 (24:22, 30:29, 22:14, 28:24) uzvarēja Čikāgas "Bulls" komandu, svinot vien otro uzvaru pēdējos 11 mačos.

Pēc šīs cīņas "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks pauda, ka latvietis pamodies ar sāpošu Ahilleja cīpslu un trauma viņu ietekmējusi jau iepriekšējā cīņā. Jau tad tika pieļauts, ka viņš, visticamāk, izlaidīs nākamo dueli.

"Tā izskatās," Hornačeks pēc sestdienas treniņa atbildēja uz jautājumu vai Porziņģis izlaidīs nākamo dueli. "Viņš šodien nebija spējīgs izdarīt daudz."

Arī Porziņģis par svētdienas spēli izteicies, ka, iespējams, to izlaidīs, jo sestdienas treniņā nebija spējīgs piedalīties kontakta cīņā.

"Jūtos labāk, tomēr man jābūt 100% gatavam pirms atkal atgriezīšos laukumā. Arī šodien gribēju iet laukumā, bet mums priekšā ir smags kalendārs," Porziņģis sola nākotnē būt gudrāks arī treniņos. "Cerams, ka varēšu spēlēt pret Atlantu pirmdien. Laikam pēc iepriekšējām problēmām neatlabu par visiem 100%. Nākotnē man jābūt gudram iesildoties, jāsagatavo kājas pilnībā. Jāiesildās it kā es būtu 35 gadus vecs."

"Knicks" komanda svētdien izbraukumā spēkosies ar Toronto "Raptors", duelim sākoties plkst.22 pēc Latvijas laika. Savukārt pirmdien jau plkst.20 sāksies spēle, kurā tiks uzņemti Atlantas "Hawks" basketbolisti.

Knicks" komanda ar 18 uzvarām 40 spēlēs ieņem desmito pozīciju Austrumu konferences kopvērtējumā.

Porziņģis šosezon 36 mačos caurmērā iemetis 19,4 punktus un izcīnījis 7,5 atlēkušās bumbas, abos rādītājos būdams otrais labākais komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!