Foto: AP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms jaunās sezonas trešdien, 19. oktobrī, 20 punktus guva Kristaps Porziņģis, bet Ņujorkas "Knicks" pārliecinoši ar 121:96 (28:27, 31:23, 33:23, 29:23) pieveica Bostonas "Celtics".

Spēlējot bez komandas līdera Karmelo Entonija, "Knicks" sastāvā lielākais spēles laiks bija tieši Porziņģim, kurš laukumā bija 22:45 minūtes. Šajā laikā latviešu basketbolists realizēja septiņus no deviņiem divpunktu un visus sešus soda metienus, bet kļūdījās četros trīspunktu metienos. Porziņģis jau pirmajā ceturtdaļā guva 10 punktus, otrajā ceturtdaļā tiem pieskaitīja vēl sešus punktus, bet trešajā guva četrus (divus no tiem ar "slam dunk"). Pēdējā ceturtdaļā latviešu spēlētājs laukumā nedevās.

Vēl Porziņģa kontā trīs atlēkušās bumbas, trīs bloķēti metieni, divas pārtvertas piespēles, viena rezultatīva piespēle, kā arī divas personiskās piezīmes un viena kļūda. Viņam visā spēlē pozitīvs +/- koeficients "+5".

Porziņģis bija rezultatīvākais "Knicks" spēlētājs, bet vēl pieciem viņa komandas biedriem izdevās sasniegt 10 punktu robežu. 13 punktus guva Kails O'Kvinns, pa 12 punktiem – Saša Vujačičs un Rons Beikers, bet pa 11 punktiem – Kortnijs Lī un Džastins Holidejs. "Celtics" sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Džejlens Brauns, bet 13 punktus guva Terijs Rozjē.

"Knicks" šī bija trešā uzvara piecās pārbaudes spēlēs, bet "Celtics" septiņos mačos piedzīvoja tikai otro zaudējumu. Gatavošanos sezonai "Knicks" noslēgs jau naktī uz piektdienu, kad tiksies ar Bruklinas "Nets", bet jaunās sezonas pirmo oficiālo spēli aizvadīs 26. oktobrī viesos pret NBA čempioniem Klīvlendas "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!