Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis pēc kārtējā fantastiskā snieguma ierasti bija pieticīgs, atgādinot par seno basketbola patiesību – viss sākas ar aizsardzību.

Ziņots, ka Porziņģis svētdien laboja karjeras rezultativitātes rekordu, ar 40 gūtajiem punktiem palīdzot "Knicks" atspēlēties un ar 108:101 uzvarēt Indianas "Pacers". Porziņģis spēles pēdējās nepilnās 14 minūtēs guva 24 punktus, sajūsminot "Madison Square Garden" līdzjutējus.

"Pēdējo reizi MSG bija tik skaļi, kad (Karmelo Entonijs) spēlē pret Šarlotas "Bobcats" sasniedza karjeras rekordu – 62 punktus. Tas līdz šim bija lielākais troksnis, ko nācies dzirdēt MSG," par līdzjutēju fantastisko atbalstu pēc uzvaras teica "Knicks" spēlētājs Tims Hārdevejs juniors.

"Tā bija mūsu aizsardzība. Visi koncentrējās darbam aizsardzībā. Enerģija bija neticamā līmenī," Porziņģis uzsvēra to, kas bija uzvaras pamatā. "Uzbrukumā mēs tik daudz nesasteidzām. Uzbrukumā spēlējām gudri. Taču viss sākās no aizsardzības. Jūtos ļoti ērti laukumā. Komandas cenšas spēlēt fiziski spēcīgi pret mani. Taču katru nakti es cenšos aizsardzībā spēlēt savādāk. Vienalga, kas spēlētu pret mani, pretinieki cenšas fiziski spēlēt."

Porziņģis iespaidīgi sācis jauno sezonu, deviņās spēlēs gūstot 272 punktus, kas ir trešais labākais rādītājs visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!