Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģs piektdien agtriezies komandas pirmssezonas treniņos, vēsta ESPN apskatnieks Aiens Beglijs.

Jau vēstīts, ka Porziņģis ceturtdien sāpoša ceļgala dēļ nespēja pabeigt "Knicks" treniņu. Viņš izlaida treniņa noslēgumu un devās prom no zāles, kamēr pārējā komanda palikusi darboties. Latvietim sniegta medicīniskā palīdzība, bet pēc treniņa viņš žurnālistu jautājumiem nav bijis pieejams.

Tikmēr kluba galvenais treneris Džefs Hornačeks pēc treniņa sacīja, ka basketbolistam nekas nopietns nekaiš, izsakot cerību, ka Porziņģis jau piektdien būs ierindā.

Hornačeka prognozes ir piepildījušās, jo Porziņģis piektdien atkal piedalījās komandas treniņā.

"Jau paliek labāk. Tikai sasists ceļgals," Beglijs citē liepājnieka teikto.

Divu sezonu laikā ar "Knicks" komandu Porziņģi vairākkārt piemeklējušas nelielas traumas, bet iepriekšējā sezonā viņš ilgāku laiku cīnījās ar savainotu Ahilleja cīpslu. Savukārt šovasar viņš pārstāvēja Latvijas izlasi, un treniņnometnes laikā basketbolistam bija nelielas problēmas tieši ar ceļgalu, taču tas netraucēja aizvadīt lielisku Eiropas čempionātu, kur Latvija izcīnīja piekto vietu, bet Porziņģis kļuva par turnīra trešo rezultatīvāko spēlētāju.

Porziņģis savā otrajā NBA sezonā 66 spēlēs caurmērā iemeta 18,1 punktu un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, bet debijas gadā 72 spēlēs vidēji izcēlās ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām.

NBA 72.sezona sāksies 17.oktobrī, bet "Knicks" pirmo spēli aizvadīs divas dienas vēlāk, viesos tiekoties ar Oklahomsitijas "Thunder".

"Knicks" komanda NBA izslēgšanas turnīru nav sasniegusi jau četrus gadus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!