Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis atradis cēloni saviem neprecīzajiem metieniem, sarunā ar Ziemeļamerikas žurnālistiem atklāja liepājnieks.

Porziņģis iepriekšējā mačā pret Indiānas "Pacers" aizmeta garām savus pirmos sešus metienus, kas gan "Knicks" komandai netraucēja uzvarēt ar 109:103.

"Uzskatu, ka pirmais ceturksnis bija mana visu laiku sliktākā ceturtdaļa. Man bija brīvi metieni bet reizēm ir tik daudz vietas, ka tas metiens aiziet garām. Savukārt, kad aizsargs dodas man virsū, metu izlēcienā un bumba ir grozā," salīdzināja Porziņģis.

Pēc otrdienas treniņa Porziņģis kopā ar "Knicks" galveno treneri Džefu Hornačeku pārrunājis iespējamos cēloņus metienu neprecizitātei.

"Kad neiemetu metienus, veicu divas kustības (pirms metiena ar rokām bumbu atvirzot uz augšu vai aizmuguri). Palēcienā paceļu bumbu augšā un metu tādā veidā. Kad izpildu metienus ar vienu kustību (atstājot bumbu ķermeņa priekšpusē), bumbu izdodas dabūt grozā. Pietiekami daudz neizmantoju kājas un sasteidzu. Tās ir mazas detaļas," skaidroja Porziņģis.

Latviešu basketbolists Ahilleja traumas dēļ šosezon izlaidis septiņas spēles, bet tas neesot iemesls metienu neprecizitātei.

"Tas vairs mani nenomāc. Man ir prātīgi jāiesildās. Negribu atkal mocīties ar sāpēm, līdz ar to iesildos soli pa solītim," stāstīja Porziņģis.

Tāpat arī Hornačeks minēja, ka Porziņģim ar veselību viss ir kārtībā. "Domāju, ka viņam viss ir kārtībā. Šķiet, ka tagad nav nekādu problēmu," teica Hornačeks.

Porziņģis, kuram šī ir otrā sezona NBA, šosezon 39 spēlēs vidēji iemetis 18,9 punktus, savācis 7,1 atlēkušo bumbu un bloķējis 1,9 metienus.

Tikmēr "Knicks" ar 20 uzvarām 46 mačos ir 11.pozīcijā Austrumu konferencē.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs naktī uz ceturtdienu, kad plkst.3.30 pēc Latvijas laika viesosies pie Dalasas "Mavericks", kurā spēlē Porziņģa bērnības elks Dirks Novickis. Vācieša traumas dēļ šosezon pirmā savstarpējā spēlē Porziņģim un Novickim gāja secen.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!