Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Zvaigžņu spēles meistarības konkursā šogad piedalīsies Ņujorkas "Knicks" līderis Kristaps Porziņģis, kurš pērn uzvarēja šajās sacensībās.

Meistarību konkurss notiks 17. februārī, dienu pirms pašas Zvaigžņu spēles. Porziņģa konkurenti būs Džoels Embīds (Filadelfijas "76ers"), Els Horfords (Bostonas "Celtics"), Donovans Mičels (Jūtas "Jazz"), Lauri Markanens (Čikāgas "Bulls"), Lū Viljamss (Losandželosas "Clippers"), Džamals Marejs (Denveras "Nuggets") un Spensers Dinvidijs (Bruklinas "Nets").

NBA savā paziņojumā norāda, ka šogad dalībnieku sarakstā ir četri "garie" Porziņģis, Markanens, Embīds un Horfords. Tieši "garie" plūca laurus iepriekšējās reizēs – pērn Porziņģis, bet pirms tam Karls Entonijs Taunss.

Kā ziņots, Porziņģis šogad pirmo reizi piedalīsies lielajā NBA Zvaigžņu spēlē, bet pirms tam divus gadus spēlēja Zvaigžņu spēles nedēļas nogales jauno talantu maču. NBA Zvaigžņu spēlē Porziņģis spēlēs superzvaigznes Lebrona Džeimsa komandā.

Meistarības konkurss risinās pēc "play off" principa, basketbolistiem paralēli veicot distanci. Konkursā ar driblu jāapved šķēršļi, jāveic piespēle, jāizpilda metiens no groza apakšas un jāiemet "trejacis".
Pagājušā gada sacensībās Porziņģis vispirms ceturtdaļfinālā pārspēja Sakramento "Kings" zvaigzni Demarkusu Kazinsu, bet pusfinālā latvietis uzveica Denveras "Nuggets" serbu talantu Nikolu Jokiču.

Finālā liepājnieks tikās ar Gordonu Heivordu no Jūtas "Jazz". Lai gan pēc metiena no groza apakšas Porziņģis atradās nedaudz iedzinējos, tomēr viņš pirmais nokļuva pie tālmetienu līnijas, precīzi raidot grozā metienu un kļūstot par konkursa uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!