Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbola talants Kristaps Porziņģis pēc Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta ļoti priecājās par nonākšanu Ņujorkas "Knicks" komandā, un gatavs sevi apliecināt tiem, kas viņam netic.

Jau ziņots, ka Porziņģi "Knicks" NBA draftā izvēlējās ar augsto ceturto numuru, bet pēc latvieša vārda nosaukšanas arēnā skanēja Ņujorkas komandas fanu ūjināšana un svilpieni.

"Mans sapnis bija spēlēt "Knicks". Ceru, ka varēšu būt daļa no kaut kā īpaša," uzreiz pēc drafta televīzijas kanālam ESPN sacīja Porziņģis. "Tie, kuri mani nezina, domā, ka esmu vājš eiropietis, taču tā nav. Basketbols ir mana aizraušanās un vēlos sevi apliecināt."

"Daudzi fani bija neapmierināti, ka tiku draftēts. Man tagad ir jādara viss, ko varu, lai šos ūjinošos fanus padarītu par aplaudēt mīlošiem," sacīja latvietis, kurš uzsvēra, ka pēc sava vārda dzirdēšanas sajutis īpašu sajūtu. "Es domāju, ka man ir pietiekami daudz talanta, lai kļūtu par īpašu spēlētāju, kurš palīdzēs "Knicks" gūt labākus rezultātus."

Aizvadītajā sezonā Porziņģis spēlēja Spānijas spēcīgākās līgas (ACB) komandā "Sevilla", kur viņš aizvadīja 34 spēles, vidēji cīņā laukumā pavadot 22 minūtes, kuru laikā guva 10,7 punktus un savāca 4,8 bumbas zem groziem. Savukārt ULEB Eiropas kausā viņš vidēji guva 11,6 punktus un savāca 4,1 bumbu zem groziem, tiekot atzīts par turnīra labāko jauno spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!