Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbola spīdeklis Kristaps Porziņģis pirms došanās uz Visu zvaigžņu spēles pasākumiem Ņūorleānā trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 11 punktus, taču Ņujorkas "Knicks" komanda viesos ar 105:116 (39:27, 21:35, 20:26, 25:28) zaudēja Oklahomsitijas "Thunder" vienībai, kuras rindās kārtējo "triple-double" šosezon guva Rasels Vestbruks.

Porziņģis jau piektdien NBA Visu zvaigžņu spēlē otro reizi karjerā piedalīsies Uzlecošo zvaigžņu mačā, kur pārstāvēs Pasaules komandu, savukārt sestdien viņam jāpiedalās meistarības konkursā, kurā uz starta izies vien astoņi īpaši atlasīti spēlētāji.

Neilgi pirms trešdienas spēles tika paziņots, ka "Knicks" līderis Karmelo Entonijs aizstās traumu guvušo Klīvlendas "Cavaliers" spēlētāju Kevinu Lavu un piedalīsies svētdien gaidāmajā NBA Visu zvaigžņu centrālajā spēlē, kurā būs vienīgais Ņujorkas kluba pārstāvis.

Trešdien aizvadītajā mačā "Knicks" labi iesāka, taču otrajā ceturtdaļā atdeva iniciatīvu, pēc tam nokļuva iedzinējos un beigās "Thunder" uzvaru apdraudēt nespēja, ciešot piekto zaudējumu pēdējos sešos mačos.

Porziņģis spēlēja 32 minūtes un 40 sekundes, kas šoreiz bija otrs mazākais laiks starp "Knicks" pamatpiecinieka vīriem. Latvietim atkal piekliboja precizitāte, jo viņš iemeta vien trīs no deviņiem divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem, bet trāpīja abus soda metienus.

Tāpat Porziņģis izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu precīzu piespēli, pieļāva četras kļūdas, bloķēja divus metienus, pārtvēra vienu bumbu un nopelnīja četras piezīmes. Laikā, kamēr liepājnieks bija laukumā, "Knicks" ielaida par vienu punktu vairāk nekā iemeta, kas savukārt bija labākais rādītājs starp spēli sākušajiem "Knicks" basketbolistiem.

Ņujorkas komandā kārtējo rezultatīvo sniegumu nodemonstrēja Entonijs, kurš guva 30 punktus, taču tas nepalīdzēja vienībai pirmo reizi kopš decembra beigām tikt pie uzvaru sērijas un uzvarēt divos mačos pēc kārtas.

Deriks Rouzs pievienoja 25, bet Kortnijs Lī 16 punktus, kamēr spānis Villijs Ernangomess, kurš spēli arī sāka pamatpieciniekā, izcēlās ar astoņiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām zem groziem. Zīmīgi, ka pāris stundas pirms spēles NBA vadība paziņoja, ka līgas debitants Ernangomess piektdien aizstās traumu guvušo Denveras "Nuggets spēlētāju Emanuelu Mudieju Uzlecošo zvaigžņu spēlē, līdz ar to 22 gadus vecais spānis arī tajā mačā būs Porziņģa komandas biedrs, abiem spēlējot Pasaules komandā.

Savukārt "Thunder" rindās šajā spēlē atkal neapturams bija tās līderis Vestbruks, kurš sameta 38 punktus, izcīnīja 14 atlēkušās bumbas un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles, bet Viktors Oladipo pievienoja 21 punktu. Tikmēr leģendārā lietuviešu basketbolista Arvīda Saboņa dēls Domants, kurš spēli sāka sākumsastāvā, nepilnās 24 minūtēs guva sešus punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas zem groziem.

Vestbrukam tas bija 27. "triple-double" sezonā, kas ir visu laiku trešais labākais asniegums NBA vēsturē. Savulaik pie Oskars Robertsons 1961./1962.gada sezonā 41 spēlē savāca divciparu skaitļus trīs statistikas rādītājos, savukārt Vilts Čemberleins 1967./1968.gada sezonā nopelnīja 31 "triple-double".

Porziņģis atklāja šīs cīņas rezultātu, bet "Knicks" spēli sāka vareni, jo pēc četrām minūtēm, kad liepājnieks iemeta arī trejaci, viesi atradās vadībā ar 16:2. Latvietis sākumā paguva izcelties ar vairākām veiksmīgām darbījām, jo bloķēja pretinieku metienu, pārtvēra bumbu, izdarīja rezultatīvu piespēli un izcīnīja atlēkušo bumbu. Ceturtdaļas vidū Porziņģis ar vēl diviem punktiem "Knicks" izvirzīja vadībā ar 20:6, taču turpinājums Latvijas basketbolistam vairs nebija tik spīdošs. četras minūtes pirms ceturtdaļas beigām Porziņģis tika nomainīts, bet pirmo spēles nogriezni "Knicks" nsolēdza esot vadībā ar 39:27.

Porziņģis laukumā atgriezās līdz ar otrās ceturtdaļas sākumu, taču tās vidū, īsā laikā pieļaujot divas kļūdas, atkal atgriezās uz rezervistu soliņa. Tobrīd "Knicks" vēl bija drošā vadībā ar 54:38, taču pēc tam "Thunder" palielināja apgriezienus un pēc puslaika jau bija priekšā ar 62:60. Porziņģis nospēlēja arī pirmā puslaika beigu daļu, pēc Saboņa pārkāpuma iemetot divus soda metienus.

Otrajā puslaikā jau dominēja mājinieki, kuru rindās neapturams bija Vestbruks. Porziņģis pēc diviem neprecīziem metieniem trešās ceturtdaļas vidū atkal tika nosēdināts malā un laukumā atgriezās tikai cīņas pēdējā nogriznī, taču "Knicks" tobŗīd spēles pavedienu jau bija pilnībā zaudējusi, pirms pēdējās ceturtdaļas zaudējot ar 80:88, bet beigās starpību nespējot samazināt. Savus pēdējos divus punktus mačā Porziņģis guva 43 sekundes pirms cīņas beigām, taču tie vairs neko nespēja glābt.

"Knicks" iepriekšējā mačā svētdien nodemonstrēja saturīgu sniegumu un mājās ar 94:90 uzvarēja Sanantonio "Spurs", laukumā pirmo reizi NBA vēsturē aci pret tiekoties Porziņģim un Dāvim Bertānam. Taču tagad ņujorkieši uzvaru sēriju nespēja turpināt, bet pēdējo reizi divās cīņās pēc kārtas viņi uzvarēja 21. un 23.decembrī.

"Knicks" ar 23 uzvarām 57 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, no labāko astotnieka atpaliekot par četru uzvaru tiesu, kamēr "Thunder" ar 32 panākumiem 57 cīņās ir septītie Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!