Foto: LETA

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis no Spānijas komandas "Sevilla" iekļauts starp Eiropas kausa izcīņas pirmā posma trešās spēļu kārtas vērtīgākajiem basketbolistiem.

Porziņģis trešdien guva 18 punktus spēlē, kurā viņa pārstāvētā "Sevilla" komanda ar 82:84 izbraukumā zaudēja Boloņas "Virtus" basketbolistiem no Itālijas. Latvietis laukumā pavadīja 23 minūtes un 31 sekundi, realizējot četrus no astoņiem divpunktu metieniem, trīs no četriem trīspunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem. Viņš kļuva par dalītu rezultatīvāko spēlētāju savā komandā.

Tāpat Porziņģis izcēlās ar septiņām atlēkušajām bumbām, kas bija dalīts labākais rādītājs mačā, veica četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra četras bumbas un bloķēja divus metienus. Latvietis saņēma četras piezīmes un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu, saņemot 26 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija otrais labākais rādītājs spēlē.

Ar 27 efektivitātes koeficienta punktiem par kārtas vērtīgāko spēlētāju kļuvis "Virtus" amerikāņu aizsargs Brendons Trišs, kurš šādu atzinumu izpelnījies jau otro reizi šosezon. Trešdienas mačā viņš guva 25 punktus, izcīnīja piecas bumbas zem groziem un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Labāko efektivitātes koeficienta rādītāju - 32 punktus - aizvadītajā kārtā izpelnījās amerikānis Markuss Kazins no Krievijas kluba Volgogradas "Krasnij oktjabr", tomēr viņa komanda ar 63:77 savā laukumā zaudēja Lietuvas vienībai Viļņas "Lietuvos rytas", kur par galvenā trenera palīgu strādā latvietis Sandis Buškevics. Komandai piedzīvojot zaudējumu, Kazins nevarēja pretendēt uz kārtas vērtīgākā spēlētāja godu.

Līdzās Porziņģim šajā kārtā pie 26 efektivitātes koeficienta punktiem tika arī kanādietis Kails Lendrijs, kurš sekmēja Krievijas komandas Sanktpēterburgas "Zeņit" uzvaru pār Latvijas vicečempioniem "VEF Rīga", un amerikānis Entonijs Kings no Vācijas kluba Kvakenbrikas "Artland Dragons".

Tāpat starp kārtas labākajiem individuālajiem sasniegumiem ir "VEF Rīga" senegāliešu leģionāra Bambas Fala četri bloķētie metieni mačā pret "Zeņit". Ar šādu pašu rādītāju izcēlās arī amerikānis Rendels Felkers no Francijas komandas Nansī SLUC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!