Foto: AP/Scanpix
Ņujorkas "Knicks" pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē cieta bezierunu zaudējumu vienai no vājākajām Rietumu konferences komandām Losandželosas "Lakers", jo slikti iesāka maču un starp vienības basketbolistiem trūkst savstarpējās uzticības, uzskata ņujorkiešu zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Porziņģis pirmdien guva 16 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas zem groziem, taču "Knicks" ar 107:121 (19:29, 26:32, 28:36, 34:24) piekāpās "Lakers".

"Neizgājām laukumā pareizi noskaņojušies. Dažās situācijās bija kļūdas, varbūt arī pārāk maz centāmies, kas beigās noveda pie zaudējuma," pēc mača teica Porziņģis.

Tāpat latviešu basketbolists atzīmēja, ka sākumsastāva spēlētājiem jāuzlabo savs sniegums.

"Daudzas spēles neesam labi iesākuši, kas jālabo. Mums ir jāuzticas vienam otram. Dažās spēlēs šī uzticēšanās ir, dažās nav. Dažās spēlēs pietiekami daudz cenšamies, dažās nē. Katram vajadzētu atdot sevi visu komandai," uzsvēra Porziņģis.

Tiesa, latvietim nav prātā kāds risinājums, kā uzlabot savstarpējo uzticēšanos.

"Ja man būtu atbilde, es to pateiktu. Vienkārši nav uzticēšanās. Diezgan bieži katrs esam pats par sevi gan uzbrukumā, gan aizsardzībā," skaidroja Porziņģis.

Tikmēr "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks pēc mača atzīmēja, ka komandai vajadzētu spēlēt ar pašlepnumu, jo tā tomēr esot Ņujorka.

"Ja tu vienkārši iznāc laukumā spēlēt basketbolu, tad tu esi nepareizajā līmenī. Ja pašā sākumā neiegulda enerģiju, tad nevar uzvarēt," minēja Hornačeks.

Ar 22 panākumiem 53 spēlēs "Knicks" komanda joprojām ir Austrumu konferences 11.pozīcijā.

Nākamo maču "Knicks" aizvadīs trešdien savā laukumā pret Losandželosas "Clippers", bet pēc tam sekos vēl divi mači savu skatītāju priekšā, no kuriem noslēdzošais būs svētdien pret Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio "Spurs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!