Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis, kurš izlaidis jau divus mačus pēc kārtas, līdz šim nekad nav saskāries ar Ahilleja cīpslas problēmām, kādēļ viņš šobrīd spiests cīņas vērot no malas.

Pirmdien Porziņģis apmeklējis mediķus, kuri vēl neļāva viņam atgriezties laukumā, vēsta "New York Post". Tāpēc latvietis pirmdien "Knicks" spēli pret Orlando "Magic" vēroja no malas. Ņujorkas komanda mačā piekāpās ar 105:113.

"Tagad ir jau labāk. Tās ir nelielas sāpes. Trakāk nekļūst. Viņi [komandas vadība] vēlas tikai pārliecināties, ka būšu pilnībā vesels, kad atgriezīšos. Žēl, ka nevarēju spēlēt, jo mums tā bija svarīga spēle," izteicies Porziņģis.

Basketbolists nemāk pateikt, kādēļ viņam sākušās Ahilleja cīpslas problēmas, ar kurām līdz šim nekad nav saskāries. Pirmās pazīmes bijušas Ziemassvētku spēlē pret Bostonas "Celtics", kas gan viņu nav atturējis no spēlēšanas nākamajās cīņās. Pirmo spēli Porziņģis šajā sezonā izlaida tikai 2016. gada pēdējā dienā, kad "Knicks" Hjūstonā ar 122:129 zaudēja "Rockets". Latvietis pirmdien izlaida arī "Knicks" pirmo spēli 2017. gadā un nav zināms, vai viņš dosies laukumā 4. janvāra mačā pret Milvoki "Bucks".

"Nebija nekas traks, bet sāpes kļuva spēcīgākas un daudz jutīgākas. Laikam bija pa traku un labāk ir atpūsties. Nemāku izskaidrot, kas par lietu, bet ķermenis reaģē, kad pārāk strauji veicu vienu kustību," sajūtas apraksta Porziņģis.

"New York Post" rakstā par Porziņģa problēmu atgādina notikumus ar "Knicks" leģendu Patriku Jūingu, kurš karjeras norietā bieži mocījās ar Ahilleja cīpslas savainojumu. Tā kā "Knicks" ar Porziņģi saista lielas cerības, tad kluba vadība apsver iespēju samazināt viņa spēles laiku. Savas NBA karjeras otrajā sezonā 32 spēlēs vidēji katrā Porziņģis laukumā bijis 34 minūtes un 48 sekundes, kas ir lielākais spēles laiks starp visiem "Knicks" basketbolistiem.

"Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks domā, ka Porziņģim nav nekas nopietns un viņš jau drīzumā atgriezīsies laukumā. Hornačeks uzskata, ka Porziņģis netiek nodarbināts pārāk daudz, tomēr viņš plāno tuvākajā laikā samazināt gan latvieša, gan citu "Knicks" vadošo spēlētāju laukumā pavadītās minūtes. Tādējādi treneris cer saglabāt līderu možumu un enerģiskumu, kas ļautu "Knicks" tikt pie uzvarām un iekļūšanas "play off".

Pats basketbolists arī nejūtas, ka būtu pārāk noslogots, tāpēc ir ne visai priecīgs par Hornačeka plānu samazināt viņa spēles laiku. "Man tas nepatīk," ar smīnu saka Porziņģis. "Gribu spēlēt tik daudz, cik spēju. Taču, ja tas nāk par labu komandai, tad ir labi. Svarīgi, lai mums ir enerģija un varam spēlēt ar lielu atdevi katru maču. Ja vairāk jāpalīdz rezervistiem un jāatpūtina līderi, tad tā arī darīsim. Jo tas ir trenera lēmums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!