Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" pēdējās divās Nacionālās basketbola asociācijas spēlēs vairs nerealizē metienus ar tik augstu precizitāti, kā iepriekš, un pats latvietis pagaidām to nevar izskaidrot.

Jau vēstīts, ka svētdien Porziņģis guva 15 punktus, savāca 14 bumbas zem groziem un bloķēja četrus metienus, palīdzot "Knicks" ar 106:98 (26:21, 29:20, 36:26, 25:21) pārspēt Sakramento "Kings". Šajā spēlē Porziņģis realizēja sešus no 18 metieniem no spēles, bet iepriekšējā mačā pret Minesotas "Timberwolves" viņš trāpīja tikai divus no 12 metieniem.

Pats basketbolists nesatraucas par netrāpītajiem metieniem, jo viņš apzinās, ka arī citos spēles aspektos var ietekmēt komandas spēli.

"Ja es zinātu atbildi, kas noticis ar manu metienu, es to visu salabotu. Turpināšu strādāt un palikšu mierīgs. Šajā spēlē pirmajā puslaikā nedaudz steidzos, taču mana pārliecība vienmēr ir augsta" pēc uzvaras pār "Kings" Ziemeļamerikas žurnālistiem teica Porziņģis. "Otrajā puslaikā es turpināju spēlēt kā vienmēr, lieki nedomāju par to un bija nedaudz labāk. Mēģināšu atkal atrast savu ritmu."

"Kad uzbrukumā spēle neiet, vienmēr varu strādāt aizsardzībā, lai palīdzētu komandai. Lai arī kas notiktu laukumā, es palīdzēšu komandas biedriem un mēģināšu bloķēt metienus," turpināja latvietis.

Porziņģis bija priecīgs, ka "Knicks" komanda duelī pret "Kings" spēja sakārtot savu spēli, kas ļāva izcīnīt uzvaru.

"Mums vajadzēja izdarīt labus metienus, pēc kuriem "Kings" nevarēja aizskriet ātrajā pretuzbrukumā, tomēr mūsu nepareizie lēmumi un kļūdas ļāva viņiem spēlēt ātri un realizēt tālmetienus. Pēc tam mēs spēlējām labāk, izspēlējām uzbrukumus pacietīgāk un tikām pie labākiem metieniem," skaidroja latvietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!