Foto: AFP/Scanpix

Reālas izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā jau zaudējusī Ņujorkas "Knicks" komanda, cerībā uz labākām izredzēm Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta loterijā, sezonas beigu daļā savus līderus varētu pietaupīt, vairāk laukumā laižot rezervistus, tomēr latvietis Kristaps Porziņģis, ja vien veselība ļaus, vēlas piedalīties visos mačos, nevis sēdēt rezervē.

NBA vājākie klubi sezonas izskaņā, kad izredzes tikt "play-off" izcīņā jau ir zudušas, nereti nekautrējas spēles aizvadīt ar rezervistiem un jaunajiem spēlētājiem, par katru cenu necenšoties uzvarēt. Atrašanās turnīra tabulas lejasdaļā palielina kluba izredzes NBA drafta loterijā tikt pie augstākas izvēles tiesības vasarā gaidāmajā draftā, kas savukārt ļauj izvēlēties talantīgāku jaunpienācēju.

Arī pērn līdzīgā situācijā "Knicks" piekopa šādu taktiku, jo vairākos sezonas noslēdzošajos mačos malā palika, piemēram, komandas līderis Karmelo Entonijs, kurš bija vesels, bet laukumā negāja. Arī šosezon Entonijs neizslēdz, ka situācija varētu atkārtoties, lai gan komandā par to vēl nav runāts.

Tikmēr Porziņģis, kurš pērn savā debijas sezonā pleca traumas dēļ nepiedalījās pēdējos septiņos regulārā čempionāta mačos, šoreiz grib iet laukumā līdz sezonas beigām, nepieļaujot iespēju, ka būdams vesels varētu palikt malā.

"Nē, nē, par ko jūs runājat? Ja esmu vesels, es gribu spēlēt," laikraksts "The New York Daily News" citē latvieti.

Arī "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks, kurš jau otrdien atzina, ka komandai nav izredžu tikt "play-off", šobrīd nepieļauj iespēju, ka viņš varētu pietaupīt līderus ar domu zaudēt un noslīdēt turnīra tabulā zemāk, taču viņš atzina, ka citādās domās varētu būt komandas vadība. "Turpināsim spēlēt ar labākajiem spēkiem, taču ja būs kādi norādījumi no kluba menedžmenta, situācija var mainīties," bilda treneris.

Porziņģis ceturtdien augšstilba traumas dēļ izlaida "Knicks" spēli mājās pret Bruklinas "Nets", kurā ņujorkieši zaudēja ar 110:121. Tomēr jau nākamajā cīņā pirmdien, kad "Knicks" sāks izbraukuma sēriju pret Rietumu konferences komandām, viņš cer atgriezties laukumā.

"Jau tagad jūtos krietni labāk, bet pēc vienas vai divām dienām viss būs kārtībā," optimistisks ir Porziņģis, kurš šosezon, savainojumu dēļ ir izlaidis 11 spēles.

"Sezonas beigas nebūs vieglas, taču mans mērķis ir doties laukumā katrā spēlē un atdot visus spēkus, jo tikai tad sezonas beigās nebūs nožēlas par to, ka ne viss sanāca kā gribēts, un naktīs varēs mierīgi gulēt," uzskata Porziņģis.

Porziņģis šosezon 58 mačos vidēji iemetis 18,0 punktus un izcīnījis 7,2 atlēkušās bumbas, kā arī bloķējis 2,0 metienus.

"Knicks" ar 27 uzvarām 69 mačos atrodas Austrumu konferences kopvērtējuma 12.vietā, taču izslēgšanas turnīru tā var sasniegt vairs tikai teorētiski. Līdz regulārās sezonas beigām Ņujorkas vienībai atlikušas 13 spēles un astotajā pozīcijā esošajai Detroitas "Pistons" ir par sešiem panākumiem vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!