Foto: AFP/Scanpix

Lai arī Ņujorkas "Knicks" komandas latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis šobrīd ir trešais rezultatīvākais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) debitants, viņš savai komandai dod lielāko pienesumu starp līgas pirmgadniekiem, aprēķinājis ASV medijs ESPN.

Porziņģis 18 spēlēs vidēji guvis 13,7 punktus, atpaliekot vien no Filadelfijas "76ers" spēlētāja Džalila Okafora (17,5) un Karla Entonija Taunsa no Minesotas "Timberwolves" (14,4). Savukārt cīņā par atlēkušajām bumbām latvietis ir otrajā vietā (8,4), kamēr līderis ir Taunss (9,3). Arī bloķētajos metienos Porziņģis atpaliek no Taunsa – Latvijas basketbolistam 1,89 bloki vidēji mačā, bet amerikānim – 2,18.

Kā secina ESPN, tad "Knicks" ar Porziņģi savās rindās noteikti ir uzvarētāji. Saskaņā ar īpašu metodoloģiju, kas apkopo neskaitāmus rādītājus un analizē katra atsevišķa spēlētāja ietekmi uz komandas spēli, Porziņģis ir visvērtīgākais šī gada debitants, jo ar latvieti laukumā komanda gluži vienkārši spēlē labāk nekā bez viņa.

Bieži vien NBA treneri uzsver, ka debitantu iespēlēšana komandām ir "sāpīga", jo viņi savos pirmajos mačos pie profesionāļiem pieļauj kļūdas, kas bieži vien liedz izcīnīt uzvaras. Porziņģa gadījumā tā viss neesot, raksta medijs.

Pie tam tiek uzsvērts, ka Porziņģim līdz šim uzbrukumā neizdodas realizēt savus metienus ar pietiekami augstu procentu. Līdz šim viņš vidēji iemet 42,5 procentus metienu no spēles, bet tālmetienus viņš realizē ar 30 procentu precizitāti. Ja viņš sezonas turpinājumā uzlabos šos rādītājus, viņa pienesums komandai būs vēl lielāks.

Vislielākā ietekme Porziņģim ir uz "Knicks" komandas aizsardzību. Pagājušajā sezonā "Knicks" komandai bija 28. labākā aizsardzība NBA, taču šogad aprēķinot vairākus rādītājus Ņujorkas komandai ir 17. labākā aizsardzība starp šīs līgas klubiem. Porziņģa faktors esot milzīgs, jo viņš ne tikai bloķē metienus un izcīna atlēkušās bumbas, bet piespiež pretiniekus kļūdīties savos uzbrukumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!