Foto: AFP/Scanpix
Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pēc pirmās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas pārbaudes spēles Ņujorkas "Knicks" rindās neslēpa, ka vēlējies nospēlēt labāk un vēl ir pie kā strādāt.

Jau ziņojām, ka NBA pirmajā pārbaudes spēlē "Knicks" savās mājās "Madison Square Garden" arēnā ar 100:81 uzvarēja Brazīlijas vienību "Bauru Paschoalotto"

"Varēju labāk paveikt savu darbu. Solīds iesākums, bet no sevis gaidu daudz vairāk. Ceru nākamo spēli aizvadīt labāk," uzreiz pēc spēles teica Porziņģis "Madison Square Garden" sanākušajiem līdzjutējiem.

Vēlāk latvietis žurnālistiem atzina, ka pirms spēles nebija pilnībā koncentrējies, kas arī viņu "iegāzis". "Visiem gribējās parādīt, ko māku. Tas man bija galvā. Nesanāca labs iesākums. Vēlāk tikai saņēmos."

Pēc pirmās ceturtdaļas "Knicks" lielākā zvaigzne Karmelo Entonijs uzlicis Porziņģim roku uz pleca un sniedzis padomu. Kā atklāja latvietis, Entonijs ieteicis nesteigties, atrast savu spēles ritmu un tad jau viss būšot labi.

"Centos viņu nomierināt. Viņš bija nemierīgs, nevis uztraucies," par latvieša debiju leģendārajā arēnā teica Entonijs.

Pirms NBA drafta šovasar Porziņģis neslēpa savu vēlmi nokļūt tieši "Knicks", kas ir ar slavenu vēsturi bagāta komanda un ar savu basketbola auru. "Ja tu spēj spēlēt šeit, tad tu to vari jebkur. Ja šeit tu būsi izcils, tevi mīlēs. Ja tu būsi draņķis, tad tu tev par to liks manīt. Jā, šeit ir smagi, bet man tas patīk. Var daudz runāt, bet šeit tev viss ir jāpierāda laukumā."

"Knicks" pirms jaunās sezonas būs vēl piecas pārbaudes spēles (nākamā 9. oktobrī pret Vašingtonas "Wizards"), bet regulāro sezonu Porziņģis un "Knicks" sāks 28. oktobrī ar spēli pret Milvoki "Bucks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!