Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvietis Kristaps Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" komandas pēc zaudējuma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē pagarinājumā Ņūorleānas "Pelicans" vienībai atzina, ka šī neveiksme bija sāpīga, bet tajā jāmēģina atrast pozitīvais.

Porziņģis svētdien guva 25 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pārtvēra piecas pretinieku piespēles, trīs reizes asistēja komandas biedriem punktu gūšanā, bloķēja divus pretinieku metienus, bet "Knicks" pagarinājumā ar 118:123 zaudēja "Pelicans". Ņujorkas komanda piedzīvoja desmito zaudējumu pēdējo 12 spēļu laikā, bet turpinājumā tai priekšā būs septiņu izbraukumu spēļu sērija.

"Šādas spēles mums ir bijušas tik daudz. Tas ir sāpīgi. Mums labāk jāpastrādā spēļu beigās. Tas ir tik vienkārši. Viņiem bija dažas labas izspēles, bet pēc zaudējuma iedomājos par vienu teicienu: "Mierīga jūra nekad nav radījusi meistarīgu jūrnieku." Tāpēc mums jābūt pozitīvi noskaņotiem un jāmēģina atrast pozitīvais šajā visā," sacīja Porziņģis, kura teiktais lasāms portālā "nypost.com".

Gan pamatlaikā, gan pagarinājumā Porziņģim bija iespējas gūt uzvaru nesošos metienus, tomēr viņa pustālais un trīspunktu metiens mērķi nesasniedza.

"Es vēlos iemest visus izšķirošos metienus. Man bija labas iespējas, mani komandas biedri mani atrada, taču es vienkārši netrāpīju," viņš skaidroja.

"Sezonas sākumā es biju brīvāks, es spēlēju savu spēli un viss notika gludi. Bija brīži, kad pret mani tika pielietotas dažādas aizsardzības, visa uzmanība bija uz mani, bet es tik un tā guvu punktus. Tagad es saprotu, ka tā ne vienmēr būs. Man jājūt spēles plūsma, nevis jāmēģina sasteigt notikumi un jāmēģina gūt daudz punktu," Porziņģis turpināja. "Mums svarīgākās ir uzvaras. Ja es spēlēju pareizi, gūstot 15 vai 20 punktus, un mēs uzvarām, tas ir labāk. Tas prasa daudz enerģija. Šogad es mācos ļoti daudz."

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs pirmdien, kad tā saucamajā agrajā spēlē viesos tiksies ar Bruklinas "Nets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!