Foto: AFP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Ņujorkas "Knicks" līderis Kristaps Porziņģis gaidāmajā sezonā nedrīkst pārtrenēties, lai viņa sniegumā un veselības stāvoklī neiestātos kritums, uzskata latvietis.

Porziņģis, līdzīgi kā šo, arī savas iepriekšējās divas NBA sezonas sāka veiksmīgi, kamēr to otrajā pusē viņa sniegums kļuva blāvāks, turklāt regulāri sāka piemeklēt arī dažādi ne pārāk nopietni savainojumi.

Lai ar šīm problēmām tiktu galā, Porziņģis starpsezonā devies uz Spāniju, kur viņam veiktas plašas pārbaudes.

"Biju kā trusis. Darīju visu ko. Visu dienu skrēju. Viņi mani gribēja nogalināt, uz krūtīm lika sensorus, ņēma asinsanalīzes," intervijā laikrakstam "The New York Daily News" smaidot sacīja Porziņģis. Secinājums pēc šī pārbaudēm bija viens - latvietis bija pārtrenējies.

"Man pēc iepriekšējā vakarā nospēlētiem mačiem vairs nevajadzētu ierasties treniņzālē pārāk agri no rīta. Tas nepalīdz arī manam svaram, ko nepārtraukti zaudēju. Visu savelkot kopā, sezonas beigās esmu iztukšots," teica Porziņģis. "Tam piekrita arī ārsts. Mana izturība ir laba, nav nepieciešamības skriet desmit jūdzes (16 kilometrus) dienā. Vienmēr gribu izdarīt pārāk daudz."

Tiesa, "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks bija skeptisks par šādiem secinājumiem.

"To nav teikuši mūsu ārsti. Tomēr mums jābūt uzmanīgiem. Kristaps ir svarīgs spēlētājs, kurš mums ir nepieciešams. Skaidrs, ka treniņi ir vieta, kur basketbolisti progresē, bet sezonas laikā nodarbības pirms mačiem aizvadīt būs ļoti grūti. Tā kā domāju, ka Porziņģim būs pietiekami daudz laika, lai atpūstos," sacīja Hornačeks.

Porziņģis sezonas pirmajās divās spēlēs, kurās "Knicks" piedzīvojusi zaudējumus, caurmērā iemetis 32,0 punktus un izcīnījis 8,5 atlēkušās bumbas. Viņš kļuvis par pirmo Ņujorkas kluba basketbolistu kopš 1993./94.gada sezonas, kurš katrā no pirmajām divām spēlēm iemetis vismaz 30 punktus. Toreiz to paveica leģendārais Patriks Jūings, turklāt tajā sezonā Ņujorkas vienība sasniedza NBA finālu.

Savulaik Porziņģim, kad viņš vēl spēlēja Spānijā, tika konstatēta anēmija, kas spēlētājam atņēma daudz spēku, tomēr ar medikamentu palīdzību viņa stāvoklis uzlabojās.

Tiesa, kritumi iepriekšējo divus sezonu laikā Porziņģa sniegumā bijuši regulāri. Piemēram, iepriekšējā sezonā viņa sniegums pasliktinājās aptuveni pēc decembra, kad viņu piemeklēja likstas arī ar Ahilleja cīpslu.

Savu divu NBA sezonu laikā Porziņģis kopumā izlaidis 26 spēles, bet šo vasaru viņš pavadīja, strādādams plecu pie pleca ar spāņu fizioterapeitu Manolo Validvjeso, kurš ar latvieti ir arī Ņujorkā. Tiesa, basketbolistu pirms šīs sezonas tik un tā piemeklēja nedienas ar veselību, jo viņam bija problēmas ar ceļgalu un gurnu.

Nākamo maču "Knicks" aizvadīs otrdien, kad viesosies pie spēcīgās Bostonas "Celtics" komandas, kas sezonu iesākusi ar vienu panākumu trijos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!