Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pleca traumas dēļ, visticamāk, izlaidīs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēli, kurā Ņujorkas "Knicks" naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika tiksies ar Dalasas "Mavericks".

Savainojumu Latvijas basketbolists guva iepriekšējā spēlē pirmdien pret Ņūorleānas "Pelicans", kurā Latvijas basketbolists guva 16 punktus un savāca desmit atlēkušās bumbas, taču "Knicks" zaudēja ar 91:99.

Plecu Porziņģis traumēja, kad centās neļaut pretiniekam Alonso Džī triekt bumbu grozā no augšas. Latvijas basketbolists pleca sāpju dēļ nevar pacelt labo roku.

"Knicks" galvenais treneris Kurts Rembiss pirms cīņas norādīja, ka visticamāk, Porziņģis paliks malā. Basketbolists savukārt sacīja, ka plecs sāp, taču viņš cer, ka varēs spēlēt ja ne gaidāmajā cīņā, tad nākamajos mačos piektdien vai svētdien.

"Nedomāju, ka tas ir pārāk nopietni. Ceru, ka varēšu tuvākajā laikā atgriezties laukumā," laikrakstam "Nedwsday" sacīja Porziņģis.

Jau ziņots, ka "Knicks" jau ir zaudējuši pat teorētiskas izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Porziņģis līdz šim savā NBA debijas sezonā ir izlaidis trīs spēles. Pirmo maču viņš izlaida janvāra beigās slimības dēļ, kad palika malā cīņā ar Toronto "Raptors", bet martā Porziņģis nepiedalījās divās spēlēs, jo kājas savainojuma dēļ nespēlēja pret Detroitas "Pistons", bet pēc tam vēdera vīruss viņam liedza doties laukumā pret Losandželosas "Lakers". "Knicks" divās no minētajām trīs spēlēm izcīnīja uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!