Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis ir priecīgs, ka viņam izdevies iegūt galvenā trenera Dereka Fišera uzticību un izpelnīties spēles laiku.

Jau vēstīts, ka kārtējā NBA čempionāta spēlē Porziņģis izcēlās ar 10 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un sešiem bloķētiem metieniem.

"Šobrīd es nemetu ar augstu precizitāti un pieļauju kļūdas, bet treneris man uzticas un atļauj man spēlēt, jo viņš zina, ka es smagi strādāšu aizsardzībā. Man kā jaunajam spēlētājam tas ir ļoti svarīgi, ka treneris man uzticas," pēc mača žurnālistiem stāstīja Porziņģis.

Porziņģis šajā sezonā sevi pierādījis, kā labu metienu bloķētāju, un viņš apzinās, ka būs spēlētāji, kas centīsies triekt bumbu grozā pāri viņam.

"Spēlētāji man centīsies "pārdankot" pāri visu manu karjeru, un es mēģināšu nobloķēt pēc iespējas vairāk šo mēģinājumu. Tagad aizsardzībā es cenšos būt aktīvs un apturēt pretiniekus," turpināja latvietis. "Es cenšos spēlēt savu spēli un laukumā darboties ar lielu enerģiju, palīdzēt savai komandai aizsardzībā, neraugoties uz neveiksmēm uzbrukumā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!