Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbola talants Kristaps Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" komandas nebija apmierināts ar savu sniegumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā pret Maiami "Heat", lai arī individuālā statistika viņam bija ļoti laba.

Jau vēstīts, ka Porziņģis ar 20 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām nespēja glābt "Knicks" komandu no zaudējuma "Heat" basketbolistiem - 78:95.

"Grūti pateikt, vai komandas man pievērš papildus uzmanību, jo pirmais metiens šodienas spēlē man bija pilnīgi brīvs tālmetiens," pēcspēles intervijā Ziemeļamerikas medijiem sacīja Porziņģis. "Varbūt mača laikā viņi pielāgojās manai spēles manierei, taču man joprojām bija brīvi metieni. Protams, ka mana auguma dēļ ir grūti nosegt manu metienu, tā ir mana priekšrocība, bet es turpinu meklēt iespējas gūt punktus."

Porziņģis šajā mačā nospēlēja 37 minūtes, kas viņam ir karjeras rekords. "Man ļoti patīk atrasties laukumā. Fiziski es jūtos ar vien labāk, un es varu spēlēt ilgākas minūtes. Ikreiz, kad treneris dod man iespēju, cenšos spēlēt ar visiem 100 procentiem. Šodien mēs kā komanda nevarējām realizēt metienus."

Neraugoties uz savu iespaidīgo individuālo statistiku, Porziņģis šajā mačā nebija īsti apmierināts ar savu sniegumu.

"Man šodien bija laba statistika, bet es nerealizēju daudz metienu – brīvi "āķa" metieni, brīvi pustālie, ko parasti trāpu. Tad arī mums kā komandai bija daudz kļūdas un tas viss sasummējās, šodien mums nebija laba diena," turpināja latvietis..

Porziņģis atklāja, ka šādās spēles, kurās jāatspēlējas no liela deficīta, ir fiziski un psiholoģiski smagas, tomēr tā latvietim bija jauna pieredze šajā līgā: "Šādas spēles mūs var saliedēt kā kolektīvu. Mums jāturas kopā, mēs nevaram būt bēdīgi. Mans brālis mēdz teikt, ka čempioniem ir īsa atmiņa, tāpēc mums jāgatavojas nākamajai spēlei."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!