Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" komandas ir optimistiski noskaņots par savām izredzēm uzvarēt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles meistarības konkursā.

NBA Visu zvaigžņu spēle norisināsies nākamās nedēļas izskaņā Ņūorleānā. Lai gan Porziņģis netika iebalsots šī pasākuma galvenā mača sastāvā, viņš otro gadu pēc kārtas piedalīsies uzlecošo zvaigžņu cīņā un arī meistarības konkursā.

"Augumā tik garš basketbolists piedalās meistarības konkursā – domāju, tam jābūt jautri," sarunā ar laikrakstu "The New York Post" izteicās Porziņģis. "Ticu, ka varu uzvarēt. Man ir iespējas."

"Pats cerēju, ka varēšu piedalīties visos trīs NBA Visu zvaigžņu spēles pasākumos, arī lielajā mačā, taču tas nepiepildījās. Tomēr tik un tā esmu patīkami satraukts," sacīja Porziņģis.

Pērn par meistarības konkursa uzvarētāju kļuva Karls Entonijs Taunss, kurš 2015. gada NBA draftā tika izraudzīts ar pirmo numuru. Toreiz kā ceturto "Knicks" paņēma Porziņģi.

"Šim konkursam īpaši gatavoties nedomāju, bet ceru, ka nepaklupšu," piebilda latvietis.

Meistarības konkursā basketbolistiem ir daudz jādriblē, jāskrien un jāpiespēlē.

Porziņģis šosezon 45 spēlēs vidēji iemetis 18,4 punktus un izcīnījis 7,2 atlēkušās bumbas.

"Knicks" ar 22 uzvarām 52 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā pašlaik ieņem 12. vietu, lai gan no izslēgšanas turnīra tā atpaliek tikai par pāris uzvaru tiesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!