Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis un citi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" spēlētāji pauž prieku par vienības šīs sezonas uzbrukuma sistēmām, kas mainījušās pēc slavenā kluba prezidenta Fila Džeksona atlaišanas.

Iepriekšējos pāris gadus "Knicks" centās spēlēt Džeksona izloloto trijstūra uzbrukumu, tomēr šī sistēma nenesa cerētos augļus, komandai uzrādot pieticīgus rezultātus. Pēc prezidenta atlaišanas Ņujorkas vienības galvenajam trenerim Džefam Hornačekam nu ir lielāka rīcības brīvība, kas turklāt pozitīvi atspoguļojies arī rezultātos.

"Mēs vairs nespēlējam tās kombinācijas, kas bija iepriekšējā sezonā," laikraksts "The New York Post" citē Hornačeku, kura vadītā komanda šo sezonu sākusi negaidīti veiksmīgi, jo 13 spēlēs tikusi pie septiņām uzvarām un atrodas Austrumu konferences pirmajā astoņniekā. "Spēlētāji ar jauno sistēmu jūtas komfortabli, turklāt uzbrukumu ar laiku tikai uzlabosim. Spēlējam stilā, kādā vairumam mūsu puišu patīk spēlēt, turklāt tas atvieglo viņiem dzīvi."

"Tomēr arī šajā sistēmā vēl ir daudz jāmācās. Jāapgūst mazās lietiņas, lai mums būtu vieglāk augsta spiediena apstākļos, kā tas bija duelī pret Klīvlendas "Cavaliers"," teica Hornačeks.

Pirmdien "Knicks" piedzīvoja sāpīgu zaudējumu, jo, vēl trešajā ceturtdaļā esot vadībā ar 23 punktiem, savā laukumā ar 101:104 piekāpās NBA vicečempionei "Cavaliers".

Lai arī Ņujorkas vienība piedzīvoja zaudējumu, pēc šī mača cildinošus vārdus "Knicks" sniegumam veltīja "Cavaliers" zvaigzne Lebrons Džeimss.

"Kad vecais vīrs [Fils Džeksons] beidzot ir prom, Hornačeks var nākt klajā ar savām idejām. Tās sevi attaisno un ir ļoti efektīvas," teica Džeimss.

Šo sezonu "Knicks" sāka ar trim zaudējumiem pēc kārtas, turklāt komandas sniegumā dažbrīd bija vērojams tāds pats apjukums kā iepriekšējos pāris gadus. Turklāt pēc 24.oktobra bezcerīgā zaudējuma Bostonas "Celtics" komandai Tims Hārdevejs juniors un Kortnijs Lī atklāja, ka vairāki basketbolisti vēl pat nezinot visas sadarbības.

Šobrīd "Knicks" uzbrukumā ir devītā efektīvākā komanda līgā, kamēr iepriekšējā sezonā ap šo pašu laiku bija tikai 19.pozīcijā.

"Viss ir mainījies par 180 grādiem. Tas ir lieliski. Spēlētāji treniņos uzbrukumu atstrādā ļoti nopietni. Mēs strādājam pie savas spēles pilnveidošanas, veidojam kultūru. Katrs ieklausās treneru norādēs," izteicās Hārdevejs.

Atzinīgus vārdus jaunajam "Knicks" uzbrukumam veltījis arī Porziņģis.

"Šajā sezonā ir jūtams, ka Hornačeks var vairāk īstenot savas idejas. Neviens nenāk un nemāca viņu. Līdz ar to arī mūsos ir lielāka pārliecība par to, ko īsti darām," sarunā ar ESPN teica Porziņģis. "Šādi jūtamies krietni labāk."

Zīmīgi, ka pēc iepriekšējās sezonas Porziņģis neapmeklēja tikšanos ar kluba vadību, jo bija neapmierināts ar "Knicks" vīziju. Tas veicināja nesaskaņu rašanos ar Džeksonu, kurš vasarā tika atlaists, turklāt pirms tam viņš latvieti centies aizmainīt.

"Knicks" ar septiņām uzvarām 13 spēlēs Austrumu konferencē ieņem sesto vietu. Nākamo maču tā aizvadīs trešdien, kad uzņems Jūtas "Jazz".

Tikmēr Porziņģis ar vidēji spēlē iemestiem 29,5 punktiem ir līgas trešais rezultatīvākais basketbolists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!