Foto: F64

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) trešdien paziņoja tos basketbolistus, kuri pieteikušies šī gada jauno spēlētāju draftam, informē līgas mājaslapa "Nba.com". Drafta kandidātu vidū ir arī latviešu jaunie talanti Kristaps Porziņģis un Anžejs Pasečņiks.

Šī gada jauno spēlētāju izvēlei pieteicies 91 spēlētājs - 48 no ASV un Kanādas augstskolu un citām komandām, kā arī 43 ārzemju basketbolisti.

Spēlētājiem līdz 26.aprīlim bija jāaizsūta pieteikuma vēstule NBA, taču basketbolistiem ir iespēja līdz 15.jūnijam atteikties no dalības draftā.

Kā zināms, pašlaik 19 gadus vecais Porziņģis tiek uzskatīts par vienu no šī gada NBA drafta favorītiem - eksperti prognozē, ka viņu varētu izvēlēties jau pirmajā desmitniekā. Tādējādi viņš kļūtu par visaugstāk izvēlēto latvieti. Pagaidām šis gods pieder Andrim Biedriņam, kurš 2004.gadā tika izvēlēts ar 11.numuru un aizvadījis gana veiksmīgu karjeru, kas gan šobrīd ir aprāvusies.

Šosezon Porziņģis, kurš aprīlī tika nosaukts par Eiropas kausa turnīra labāko jauno spēlētāju, kļuvis par vienu no "Sevilla" komandas līderiem - Spānijas ACB čempionātā viņš 30 spēļu laikā caurmērā guvis 10,6 punktus un izcīnījis 4,7 atlēkušās bumbas. Tikmēr Eiropas kausā latviešu basketbolists vidēji mačā guva 11,6 punktus un savāca 4,1 bumbu zem groziem.

Savukārt 19 gadus vecais centra uzbrucējs Pasečņiks šo sezonu aizvadīja Latvijas vicečempionvienībā "VEF Rīga", sastāva rotācijā izpelnoties vien epizodisku lomu. VTB Vienotās līgas turnīrā viņa rēķinā 22 spēles, kuru laikā vidēji gūti 3,6 punkti un izcīnītas 2,3 atlēkušās bumbas. Savukārt Eiropas kausa turnīrā viņš nospēlēja desmit mačus, katrā no tiem caurmērā iemetot 2,0 punktus un izcīnot 1,7 atlēkušās bumbas.

Tikmēr "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīra deviņās spēlēs basketbolists vidēji iemetis 5,3 punktus un izcīnījis 3,9 atlēkušās bumbas.

Vēl 2013.gadā Pasečņiks tika iekļauts Latvijā notikušā Eiropas U-18 čempionāta simboliskajā pieciniekā. Toreiz šo godu izpelnījās arī Porziņģis.

Šobrīd Pasečņikam kājas savainojuma dēļ sezona jau noslēgusies, lai gan LBL turnīrā vēl atlicis aizvadīt izslēgšanas spēles.

Šī gada NBA drafts notiks 25.jūnijā Ņujorkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!