Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" spēlētājs Kristaps Porziņģis vēl nav izlēmis, vai palīdzēs Latvijas valstsvienībai 2017. gada Eiropas čempionātā, raksta portāls "nypost.com".

Porziņģis medijam stāstīja, ka viņš vēl vēlas parunāt ar "Knicks" vadību par gaidāmās vasaras plāniem. Pagājušajā vasarā Porziņģis nolēma nepalīdzēt Latvijas izlasei Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Belgradā.

Savukārt Porziņģa komandas biedri Ņujorkas vienībā spānis Villijs Ernangomess un lietuvietis Mindaugs Kuzminsks pauduši cerību, ka varēs pārstāvēt savas valstsvienības. Abi divi aizvadītajā vasarā bija savu izlašu sastāvos Rio olimpiskajās spēlēs.

Ernengomess tic, ka "Knicks" neliks viņam šķēršļus spēlēšanai Spānijas izlasē, bet medijos iepriekš izskanēja informācija, ka Kuzminsku kluba vadība tomēr nevēlas laist uz Lietuvas valstsvienību.

Tāpat Ernangomess cer, ka viņa labais draugs Porziņģis tomēr spēlēs Latvijas izlasē. "Es ļoti gribētu spēlēt pret viņu. Man tas patiktu," viņš citēts "nypost.com".

Iepriekš ļoti piesardzīgi savus vasaras plānus komentēja arī otrs latvietis NBA Dāvis Bertāns. Zinot viņa negatīvo pieredzi ar savainojumiem, viņš sagaidīs sezonas beigas un tikai tad pieņems lēmumu par Latvijas izlases pārstāvēšanu Eiropas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!