Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Ņujorkas "Knicks" pēdējā pirmssezonas pārbaudes spēlē piektdien, visticamāk, nāksies iztikt bez latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa, vēsta Ņujorkas mediji.

Porziņģis 8. oktobrī neizgāja laukumā otrajā puslaikā spēlē pret Bruklinas "Nets" un pēc tam izlaida priekšpēdējo "Knicks" pārbaudes spēli pret Hjūstonas "Rockets". Kā skaidroja pats basketbolists, viņam sāpējis gurns labajā pusē, tādēļ treneri nolēmuši viņu pietaupīt.

Porziņģis apmeklējis arī mediķus, tomēr nav zināms, vai veiktas kādas specifiskas pārbaudes. Tāpat netiek publiskots, ko mediķi ieteikuši un secinājuši pēc basketbolista vizītes.

Latvijas basketbolists visu nedēļu darbojās vieglā režīmā un arī ceturtdienas treniņā viņš nepiedalījās kopējā grupā. Tādējādi, visticamāk, Porziņģis piektdien nedosies laukumā "Knicks" pēdējā pārbaudes mačā pret Vašingtonas "Wizards".

"Šobrīd nevaru pateikt, vai kāds no viņiem spēlēs (savainotie Porziņģis un Frenks Ntilikina). Kad sākas regulārās sezonas spēles, puiši paši zina, kā jāspēlē, lai nelielas sāpes nepāraugtu nopietnās problēmās. Pārbaudes spēlēs jābūt piesardzīgākiem," divdomīgi saka "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks.

NBA jauno sezonu "Knicks" sāks 19. oktobrī ar spēli viesos pret Oklahomas "Thunder" komandu, kuras rindās tagad ir bijušais "Knicks" līderis Karmelo Entonijs.

Pats basketbolists par savu iespējamo spēlēšanu pēdējā mačā izteicās jau trešdien, pieļaujot 40 procentu iespējamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!