Foto: F64

Ar desmit gūtiem gūtiem punktiem Ungārijas čempionāta mačā sestdien izcēlusies latviešu basketboliste Aija Putniņa, palīdzot valsts čempionvienībai Pēčas "Pinkk 424" izbraukumā ar 80:62 (24:15, 15:11, 23:11, 25:18) sagraut Vašas "Euroleasing" komandu.

Putniņa šajā duelī realizēja divus no pieciem divpunktu metieniem un divus no trim tālmetieniem. Tāpat latvietes rēķinā trīs atlēkušās bumbas, divi bloķēti metieni, viena personiskā piezīme un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 11 efektivitātes punktiem.

Ar četrām uzvarām piecās jaunās sezonas spēlēs "Pinkk 424" kopvērtējumā ieņem piekto vietu.

Iepriekšējo sezonu 26 gadus vecā Putniņa aizvadīja Itālijas komandā Umbertides "Acqua&Sapone", kuras sastāvā vidēji mačā guva 10,4 punktus un izcīnīja 5,4 bumbas zem groziem, palīdzot tai sasniegt nacionālā čempionāta pusfinālu. Tāpat šajā vasarā Putniņa bija viena no Latvijas valstsvienības līderēm sekmīgajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, sešās cīņās vidēji gūstot 12,5 punktus un izcīnot 6,7 atlēkušās bumbas.

Iepriekšējā sezonā Ungārijas čempionāta finālsērijā starp divām Pēčas pilsētas komandām "Pinkk 424" ar 3-2 pārspēja PEAC, ko pārstāvēja arī latviete Ieva Kubliņa.

Šajā sezonā "Pinkk 424" spēlē arī FIBA Eiropas kausā, turklāt sacenšas vienā apakšgrupā ar Guntas Baško-Melnbārdes pārstāvēto vienību "Basket Landes" no Francijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!