Foto: LETA
Latvijas Basketbola savienībā (LBS) notiek cīņa par amatiem, tā šobrīd notiekošo savienībā trešdien raidījumam "LNT Ziņas" raksturoja no amata atbrīvotais LBS finanšu direktors Arvīds Grigaļāvičs.

"Šodienas valdes sēdē virsroku šajā netīrajā, nesmukajā spēlē guva [LBS valdes loceklis Edgars] Jaunups un kompānija. Te ir cīņa par zināmu varu un to, kurš nākotnē vadīs šo organizāciju," uzskata Grigaļāvičs.

Grigaļāvičs norādīja, ka, lai gan pilnvaru laiks esošajai valdei un padomei ir līdz 2020. gada 20. februārim, tas nenozīmē, ka tās nevar pārvēlēt ārkārtas vēlēšanu sasaukšanas gadījumā. "Sabiedrībai, kura šogad ir redzējusi LBS vēsturē visaugstākos sasniegumus gan vīriešu, gan sieviešu izlasei, šādi skandāli nav nepieciešami, jo darbs notiek un ir arī sportiskie rezultāti. Šādi skandāli ir izdevīgi tiem, kas grib nākt un valdīt."

Kā ziņots, šodien LBS ārkārtas valdes sēdē tika pārrunātas finanšu problēmas, kuru dēļ no amata tika atlaists finanšu direktors Grigaļāvičs. LBS joprojām turpinot saņemt rēķinus par nacionālās izlases sagatavošanu un dalību Eiropas čempionātā, tie rada pārtēriņu jeb zaudējumus desmitiem tūkstošu eiro apmērā. Tieši saistībā ar šo finanšu līdzekļu nepietiekamu uzraudzību LBS valde trešdien uzteica darbu Grigaļāvičam.

Tikmēr diskusijas par otru LBS skandālu tika atliktas uz nākamo valdes sēdi. Uz to aicināts ierasties arī bijušais basketbola izlašu direktors Māris Jučmanis, kurš vaino LBS ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu mēģinājumā no viņa izspiest valdības piešķirto 5000 eiro prēmiju. Šī iemesla dēļ Jučmanis vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, kas viņa iesniegumu pārsūtījis policijai. Pagājušajā nedēļā LBS valdes loceklis Jaunups nepārprotami lika manīt, ka arī ģenerālsekretāra Šnepa amata krēsls šūpojas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!